LASIK öga kirurgi fakta

LASIK öga kirurgi är en poliklinisk förfarande gjort av ögonläkare på sjukhus eller klinisk miljö för att förbättra eller korrigera långsynthet , närsynthet eller astigmatism . LASIK öga kirurgi innebär att ändra formen på hornhinnan , effektivt förbättra ögats förmåga att fokusera . I många , minskar Lasik kirurgi eller tar bort behovet av att bära glasögon eller kontaktlinser

Historia

Laser prövades först och används för synkorrigering i början av 1980 , men det var inte förrän 1991 som laser in situ keratomileusis eller Lasik , gjorde sin debut . År 1995 USA godkända kliniska prövningar för LASIK kirurgi. Försöken utfördes under de närmaste åren fram till Food and Drug Administration godkänt LASIK öga kirurgi för allmänt bruk under 1998 . År 2004 mer än en miljon Lasik kirurgi var utförs varje år i USA

kvalificerade för LASIK öga kirurgi

LASIK kirurgi används för att korrigera närsynthet , långsynthet och astigmatism . Ett nytt förfarande , Lasik Monovision , hjälper till med åldersrelaterade synproblem som presbyopi . Personer med kronisk torra ögon eller mycket tunna hornhinnor kan inte vara bra kandidater för LASIK ögonoperationer. Ögonläkare föredrar att göra LASIK kirurgi på personer som är 21 år eller äldre , eftersom visionen hos yngre människor inte har helt stabiliserats. Vissa sjukdomar som diabetes , herpes och glaukom kan också öka Lasik risker eller förhindra att människor som är berättigade till operation .

Procedure

Det tar mellan 30 minuter till en timme att slutföra , och patienten är vaken hela kirurgi . Före operationen, är droppar placeras i ögonen för att bedöva området . Två verktyg är placerade över ögonen , en för att hålla ögonlocken öppna och den andra till Avsug på hornhinnan . En laser används sedan för att skära en flik av vävnad från ögat , utsätta hornhinnan för omformning. När hornhinnan justeringar görs , är den flik av vävnad ersättas och tillåtas att återansluta naturligt .

After Care

Som LASIK kirurgi är ett öppenvården förfarandet , patienter kan återvända hem samma dag . Vision kommer att försämras , så att patienter kommer att behöva någon att köra dem hem från operationen. För att förhindra infektion och avlossning av hornhinnan luckan bör enskilda Undvik att gnugga ögonen , klädd i kontakter eller använder kosmetika tills ögonläkare godkänner dessa saker på ett uppföljande besök . Dimsyn är vanligt i flera dagar efter operationen.

resultat

Final vision resultaten får inte komplett i flera månader efter operationen. Enligt American Academy of oftalmologi , 90 procent av individer som får LASIK öga kirurgi kommer att ha mellan 20/20 och 20/40 vision när deras ögon stabiliseras .

Risker

Som med alla operationer finns det risker med en LASIK förfarande . Infektion eller avlossning av hornhinnan luckan kan förhindras genom att följa ögonläkare anvisningar för eftervård , både biverkningar lätt behandlas . Mer sällsynta komplikationer är problem med synen som bligar , blinda fläckar , undercorrection , overcorrection och ljuskänslighet . Många komplikationer korrekt över tiden , men ytterligare operation kan behövas för att rätta till vissa problem med synen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.