Vad är tång för?

Tång har många användningsområden inom det medicinska området . Vanligen är pincett används för att hålla mänsklig vävnad öppna , för att kontrollera blödningar, till sutur sår och att extrahera objekt från kroppen . Det finns olika storlekar och typer av pincett för att tjäna vissa syften . Tång är gjorda av metall och har två flyttbara handtag mycket som en sax . Pincett ge läkare för att få ett fast grepp om föremål som de inte kan nå med sina händer

Tång i obstetrik

Tång används under förlossning när barnets huvud blir fast. Läkaren använder pincett för att försiktigt styra huvudet utanför moderns bäckenben och genom förlossningskanalen .

pincett för att hålla Tissue Förutom

Tång används för att hålla isär vävnad under operation . Detta gör den nödvändiga organ tillgängliga för kirurgen .

Tång användas för att styra Blood Flow

Tång som används för att styra blodflödet kallas peanger . Hemostat pincett lås på handtaget så att läkaren kan använda öppna slut nypa artärer eller blodkärl för att kontrollera blödning .

Dental Tång

Tandläkare Använd pincett för att extrahera tänder . Dental pincett är små och trubbiga i slutet .

Tång för Suturer

Needle pincett används för att hålla den böjda Suturnålar medan läkaren drar suturer tight . Nål pincett tillåta läkare att producera suturer som är snygg , och minska risken att fastna i nålen .

Sponge Tång

Som namnet antyder , svamp pincett används vid operationer för att vägleda svampen som kirurg förfrågningar . Svampen absorberar blod och vätska så att kirurgen kan ha en bättre utsiktsplats som hon arbetar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.