Vilka är några av farorna med bröstimplantat av silikon ?

Sedan införandet av silikonimplantat , det har varit många oro för deras säkerhet . FDA har rapporterat mer än 190. 000 problem som följer av dessa implantat , inklusive 123 dödsfall (sedan 2009) . Dessutom kan eventuella komplikationer inte alltid omfattas av sjukförsäkring. Om du vill få silikonimplantat , vara medveten om riskerna

Giftigt Platina

En studie 2006 visade att silikonimplantat som innehåller platina var inte bara skadlig för de kvinnor som hade dem, men kan vara giftiga för sina barn om bröstmjölk . Det konstaterades att kvinnor hade platina i blodet , bröstmjölk och andra kroppsvätskor (se Resurser ) .

Potentiella komplikationer

På grund av problem som kan uppstå från ett implantat kan ytterligare kirurgiska ingrepp vara nödvändiga. Kvinnor kan ha problem såsom ont i brösten , osymmetriska bröst , nekros ( dö av vävnaden och omgivande muskler ) , rynkor i huden , och infektioner . Dessa är bara några av de komplikationer man kan komma.

Toxic Shock

toxisk chock , en möjlig komplikation av bröstimplantat som händer när bakterier ansamlas i kroppen genom en infektion och sedan släpps ut i blodomloppet . Det är en infektion som kan vara livshotande (se Resurser ) .

Mammograms

När man får implantat , det gör det svårare att få ett mammogram . Det är också dyrare , och kan också vara mindre exakt .

Saline vs Silikon

Saline har visat sig vara ett säkrare implantat än silikon . När en saltlösning implantat spricker är det absorberas genom kroppen utan känd komplikationer . Saline har godkänts av FDA , medan FDA har gett en broschyr med varningar för kvinnor som vill skaffa silikonimplantat (se Resurser ) .

Överväganden

Implantat varar inte för evigt . Vid något tillfälle kanske du måste bort för spruckna implantat , komplikationer , eller för att du vill ha dem bort . Om implantaten avlägsnas , kommer huden sag , rynkor , och har andra förändringar som kan kräva operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.