biverkningar av LAP-BAND

Den Lap-Band är en justerbar kisel bälte som fästs runt magen för att begränsa dess storlek och framkalla viktminskning . Medan förfarandet är oftast framgångsrik , det finns milda och allvarliga biverkningar förknippade med Lap-Band . Gastrointestinala störningar illamående, kräkningar , förstoppning och diarré . Vissa patienter kan få dåliga kostvanor eller proteinbrist . I sällsynta fall kan bandet blivit fördrivna eller börja att försämras i kroppen

Illamående och kräkningar

Vanliga biverkningar av Lap-Band är illamående och kräkningar . Dessa uppträder medan kroppen försöker anpassa sig till den förändrade magen .

diarré och förstoppning

Andra biverkningar som patienter kan uppleva med anpassning till Lap-Band är diarré och förstoppning .

proteinbrist

En allvarlig biverkan av Lap-Band är proteinbrist , vilket leder till trötthet, svaghet och håravfall . Patienter bör vidta extra åtgärder för att konsumera livsmedel som innehåller mycket protein .

Gastric Perforering

En allvarlig möjlig biverkan av LAP-BAND kirurgi är gastric perforation, som är en rip i magen vävnad . Detta förekommer hos färre än 1 procent av kirurgpatienter men kräver omedelbara korrigerande kirurgi .

Erosion eller Deplacement

En sällsynt biverkning av Lap-Band är den förskjutning eller erosion av anordningen . Detta kan inträffa om patienten inte följer de strikta efter operationen kost riktlinjer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.