definitioner av kirurgiska instrument

Många kirurgiska instrument är tillverkade av rostfritt stål . Listan nedan är ett litet urval av de instrument som används under operation . När du använder dessa och vissa andra instrument under operationen måste det finnas någon i rummet som håller upp med varje instrument för att se till att ingen är kvar i patienten . Om detta skulle inträffa allvarliga komplikationer kan uppstå , inklusive dödsfall

Dissectors

En skalpell är en skarp DISSEKTOR som används för att skära muskel och hud under operation . Skrapningarna är trubbiga dissectors som används för att skrapa skräp och vävnad under en biopsi .

Probing Instrument

En anal probe används för att hitta och identifiera parasiter , matsmältningsproblem eller organskada .

Upprullningsdon

Senn upprullningsdon används oftast i hand eller fot kirurgi . De är dubbel slutade , ena änden är L-formad och den andra änden har tre böjda stift .

greppa och innehav av instrument

Klämaggregat används för att hålla eller säkra saker att hålla dem från att flytta eller separera . Tång är ledade instrument som används för att hålla objekt som fingrar kan vara för stor för att greppa .

Sug

sugar används för att avlägsna blod och andra vätskor från det kirurgiska området . Detta hjälper läkare se vad de gör under operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.