hur man återhämta sig från en bruten arm som vuxen

När en vuxen bryter sin arm , det är en lång läkningsprocess. Det finns två ben i armen . Beroende på paus , det är en möjlighet att operation kan vara nödvändig. En annan möjlighet är en tallrik och stift kan behöva placeras inuti armen. Om så är detta plattan och stift skulle vara permanent . En gjuten kommer att placeras på armen . Efter ca två veckor kirurgen kommer att vilja se dig , detta besök kommer att vara att ta bort rösterna och har röntgenbilder tas i armen . Stygn eller klammer kommer eventuellt att tas bort vid denna tidpunkt. Och en annan rösterna kommer att placeras på armen för en kort tid . Din nästa besök kommer att vara att ta bort rösterna och arm kommer nu att placeras i en löstagbar skena . Det är när du nu kommer att börja behandlingen i ytterligare minst tolv veckor . Terapi kommer att vara ungefär två gånger i veckan och det kommer att finnas många övningar att göra hemma . I början kommer detta att göra ont. Behandlingen bör påbörjas så snart som möjligt så att armen och handen inte låsa . Terapi i början kommer att bestå av att få fingrarna, hand och handled att börja röra sig . Och som din behandling fortskrider du kommer att få rörlighet tillbaka så länge du följer instruktionerna din terapeut ger dig . Om du inte gör dessa övningar är chansen att du inte kommer att få rörlighet tillbaka i fingrar , handled och arm
1 .
Gå till sjukhuset har röntgenbilder för att bekräfta bruten arm .
2 .
Beroende på typ av brott , möjlighet är operation . Efter operation en gjuten installeras
3
efter att ha släppts från sjukhuset . cirka tio till fjorton dagar , du kommer att behöva gå tillbaka för att se kirurgen ha avgett bort och stygn eller klammer avlägsnas . Fler röntgenbilder behöver tas för att se armen läker ok . Sedan en ny gjuten placeras tillbaka på armen .
4 .
nästa gång du ser kirurgen rösterna tas bort och armen är nu placerad i en flyttbar bettskena. Nu är du redo att påbörja behandling två gånger i veckan under de kommande tolv veckorna . Det blir också övningar att göra hemma .

tips och varningar


 • behöver sjukförsäkring
 • Therapy eventuellt kommer att få rörlighet tillbaka din arm , handled och hand
 • Om du röker läkningsprocessen tar längre tid .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.