hur man bibehåller det normala efter en hysterektomi

Denna artikel kommer att lära dig att bibehålla en känsla av normalitet efter en hysterektomi
1 .
första steget för att känna sig normal igen är att börja göra normala saker så fort din återhämtning tillåter . Detta innebär , att få post , diska , göra tvätten , tränar. Så snart din läkare ger dig OK för att göra dessa saker, inte begränsar dig själv . Jag började arbeta så fort som DR tillåtit det . Och jag kände aldrig mer befrias.
2 .
tycker inte synd om dig själv . Inte ens underhålla tanken . När den känslan slår dig , få dina skor och gå . Ta en promenad , om du kan , ta en lång bilresa eller fan gå och handla. Dessa känslor kan vara överväldigande , men så länge du håller dig på toppen av dem , kommer du att behålla kontrollen . Vad som fungerade för mig mest under dessa tider , var att vara utanför . Så när jag mådde dåligt gick jag en promenad , eller hade någon kör mig runt . När jag kunde köra på egen hand , gick jag handlar.
3 .
Ta hand om din kropp . Detta steg är så viktigt . När jag hade hysterektomi och sjukdomen togs ur min kropp , kände jag befriades. Jag ville sjunga och dansa och skrika och gråta och bara leva som jag aldrig bott förut. Ja, det var tragiskt , ja det var smärtsamt , fysiskt och känslomässigt. Men den delen är över och det är dags att gå vidare . Everyday jag tar mina vitaminer , motion jag och jag tittar på vad jag äter . Jag begränsar mig inte till någonting . Om jag vill choklad , jag har choklad just med måtta . Jag stannar också och reflektera över det vackra saker i mitt liv . Och inte för en sekund tillåter jag mig själv vara ett offer . Jag är inte ett offer , jag är en överlevare . Vi har ett val , och jag väljer att leva lyckligt . Ja mina leder gjorde ont, ja de värker. Ja, jag är en känslomässigt vrak . Ja det finns tillfällen då jag gråta som ett nyfött barn , men jag kan inte hänge sig åt dessa känslor . Tillåt dig själv en tid att känna det , och sedan gå vidare . Tillåt dig själv tid att gråta i några minuter och sedan gå vidare . Mitt liv är inte bara tillbaka till det normala , är det bättre ! Tänk på detta som en andra chans och ta ansvar för ditt liv !

tips och varningar


 • Så snart DR ger dig ok , gå tillbaka till din normal rutin .
 • Walk dagligen
 • Ta inte åt tankar på självömkan
 • inte försöker utöva /träning utan Dr 's OK
 • Lyssna på alla dina DR instruktioner för bästa återhämtning
 • inte går tillbaka till arbetet tidigt , måste ditt sinne också tid att återhämta sig

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.