hur man handskas med en tumme som inte böjer sig och ett pekfinger som inte kommer att trycka ner

Vad gör du om du hittar din tumme kommer inte att böja ? Och ditt pekfinger ( eller pekfinger) inte trycker ner ? Du kan ha ett mycket udda , något sällsynt sjukdomstillstånd som kallas AIN pares-Jag har det , och jag har lärt mig en hel del i hanteringen av den . Jag hoppas att denna artikel kommer att hjälpa dig eller någon du känner hantera bra med denna medicinsk kuriositet. VARNING-Jag är ingen läkare och jag är inte erbjuder medicinsk rådgivning-bara praktiska råd från en som har varit där
1 .
första, vad är AIN pares ? Det är en förlamning av musklerna i tummen och pekfingret , ofta orsakad av en kompression längs den främre interosseous nerv ( AIN ) i armen som styr musklerna i dessa fingrar .
2 .
Vilka är symtomen ? Tummen inte böjer och pekfingret kan inte trycka ner . Du vet hur du kan göra en " OK " symbol med tummen och pekfingret ? Om du har detta syndrom , kan du inte-det försök kommer att resultera i en platt tumme och ofta platt pekfinger ( pekfinger) . När jag fick detta , i början var det smärta i överarmen. Det kändes hemskt och varade ett par timmar . Ofta tummen ser hyper-förlängas . Nästa jag visste skulle tummen böjas, och pekfingret böjda men kunde inte sänka en sprayflaska ( jag kunde inte trycka på deodorant eller rakkräm knapp , eller typ med fingret ) . Lyckligtvis finns det ingen smärta nu . Men det är fortfarande konstigt ingen att kunna böja min tumme .

Besök länken under medel för en webbplats som visar på "OK " tecken med fingrarna och vad som händer när du har AIN pares .
3 .
Vem ska du se ? Se en ortopedisk läkare , helst en hand specialist .
4 .
Vilka tester får du ? Definitivt en elektromyografi eller EMG , som omfattar försök den elektriska aktiviteten i musklerna . Detta är en konstig test som sticker nålar i armen för att mäta elektriska nervimpulser . De kommer förmodligen att röntga armen . Jag hade-i slutändan-. en nerv MRI ( en speciell MRI )
5
Vad ska du utesluta ? Först utesluta avtryckarfingret . ( Min första läkare gav även mig en kortison skott , till ingen nytta . ) också be läkaren att testa för prästgården-Turners syndrom , en mycket sällsynt tillstånd, men en som du bör kontrollera . Nog sagt , eftersom det är så sällsynt ! Och utesluta karpaltunnelsyndrom !
6 .
Vad ska du se upp för när du pratar med läkaren ? Ha inte bråttom till operation . Den första hand specialist gick jag till ville utesluta utlösa tumme , sedan bekräftade hans diagnos av AIN pares , och ville göra vad jag kallar undersökande operation klippning längs min arm från handleden förbi armbågen att titta på nerverna och dekomprimera dem . Glöm det! Ha inte bråttom . Jag väntade lite och gick till en annan läkare . Denna läkare beordrade nerv MRI ( något den första läkaren borde ha beställt ) och en annan EMG . De bekräftade diagnosen , men doktorn väntade . Vid min återkomst besök hade pekfingret förbättrats så mycket att han faktiskt sa " WOW ! " Jag kan nu trycka på knappar på burkar .

Min grundläggande icke-professionellt RÅDGIVNING-vänta . Läkaren talar om för mig tummen ska komma tillbaka av sig själv , och faktiskt , nu , några månader senare , är tummen börjar förbättra på egen hand . TANKFULLT jag inte lät den första läkaren fungera !
7 .
Per 6/12/09 min tumme börjar att böja sig igen ! Från och med 2010/08/05 den är helt tillbaka tonormal

tips och varningar


 • Ha tålamod-! det är bättre än operation
 • Gör din forskning på Internet och utmana läkare om han eller hon säger något konstigt . Sann historia-jag är advokat och min första läkare sa , " Jag känner mig som jag är avsatt i en rättegång " när jag frågade honom . Jag svarade : "Nej, skulle du veta om jag var avsätta dig . "
 • Jag är ingen läkare-du måste konsultera en läkare
 • !


  Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.