hur man hanterar rotatorkuffskador

Rotatorkuffen hänvisar till nätverket av muskler och senor som stabiliserar axlarna och låt axeln rörelse. Personer med en aktiv livsstil , såsom idrottare , kommer sannolikt att drabbas av rotatorkuffskador . Det finns flera sätt att hantera denna typ av skada
1 .
Lägg en kylklamp över det drabbade området för att lindra smärta och förhindra svullnad . Om du lider en mindre rotatorkuffskador kommer istillbehör vara till stor hjälp . I svårare fall kan dock din läkare , som kan använda steroidinjektioner att begränsa inflammationen och främja regenerering av de sönderrivna rotatorkuffen muskler .
2 .
att låta kroppen återhämta sig från den skada , begränsa overhead aktivitet och sätta din arm i en mitella för att låta axeln musklerna vila .
3 .
Ta en anti-inflammatorisk medicin för att lindra smärta och hjälpa rotatorkuffen läka . Följ din läkares rekommendationer.
4 .
Sök sjukgymnastik om läkaren rekommenderar det. En sjukgymnast hjälper dig med övningar för att stärka din axel musklerna och visar hur du lindra smärta och förhindra återkommande smärta .
5 .
Om icke-kirurgisk behandling inte befriar skick eller om du har helt brusten din rotatorkuffen muskler , kan du behöva operation . Artroskopisk reparation , mini-öppna reparation och öppen kirurgisk reparation brukar rekommenderas . Om skadan är mycket allvarlig, kan läkare behöva använda transplantat metod för att sätta tillbaka och rekonstruera spruckit muskler och senor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.