inspärrade bråck symtom

När muskler och bindväv ( fascia ) blir svag , är ett hål skapas och ett organ eller fettvävnad kan tränga igenom det . Bråck är vanligt . Vissa barn är ännu föds med bråck . Mest märkbar är en utbuktning av buken när organet eller fettvävnad börjar sticka ut genom muskeln. De flesta bråck kan lätt behandlas . Men med mer allvarliga former av bråck , som fängslats eller strangulated bråck , symtom och komplikationer kan bli allvarliga

inspärrade Bråck

En inspärrade bråck kan potentiellt problem. Vävnader som fastnar börjar förlora sitt syre och blodtillförsel . Vävnaden kan då dö och bli Anfrätta ( börjar förfall ) . När du först har en inspärrade bråck , kanske du märker att du inte kan skjuta bula tillbaka i buken . Detta är ett tecken på en allvarlig fråga.

varningssignalerna

De flesta som fängslats bråck har symtom av smärta som kommer och går ( i samband med bråck webbplats) . Efterhand blir smärtan mer aggressiv och går inte bort . Om du rör vid utbuktningen kanske du märker att det har blivit allt svårare att ta i och inte längre är köttiga .

tarmvred

Om tarmvävnaden blir fångade genom ett bråck öppning , har mat ingen möjlighet att manövrera genom den tarmkanalen . En tarmobstruktion kan förekomma . Du kanske har svårt att få en tarmtömning eller det kan bli smärtsamt . Du kan uppleva illamående och kräkningar. Irritabilitet och feber kan också förekomma.

andra symptom

Andra symtom som förknippas med denna typ av bråck är trötthet och svaghet . Övergripande obehag och buksmärtor är också vanligt .

Kallbrand

men sällsynt , kallbrand kan uppstå . När vävnaden blir blockerad och börjar förfalla , kan allvarliga symtom uppträder . Du kan märka en blå eller svartaktiga färg på huden . Smärtan kan vara extremt outhärdlig och det kan finnas domningar i huden .

septisk chock

septisk chock är sällsynt i fängelse bråck och endast uppstår om medicinsk hjälp inte sökts . Om du börjar köra en hög feber ( över 102 grader Fahrenheit ) , känner dig yr , bli förvirrad , eller märker att din puls är eskalerar , uppsök omedelbart läkarvård .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.