ryggradsfusion problem

En ryggradsfusion är ett kirurgiskt ingrepp som kombinerar åtminstone två individuella kotor i ryggraden . Det är främst för att lindra svår smärta genom att frysa kotorna för att hjälpa till med tillstånd såsom degenerativ disksjukdom, diskbråck , spondylos och kotfrakturer

Fusion Underlåtenhet

En av de önskade resultaten från fusion kirurgi är att stimulera bentillväxt mellan kotorna för att effektivt säkring de två ben tillsammans . Det är möjligt att benet inte kommer att växa och ryggkotornas segment kommer inte säkring , vilket resulterar i en misslyckad operation och ytterligare behandling.

Problem med intilliggande kotor och skivor

Eftersom ett segment är nu orörlig , skivor och kotor i närheten av fusion kommer att uppleva extra tryck och börjar urarta snabbare .

Rökning Risker

Eftersom rökning hindrar nya bentillväxt , rökare har en ökad risk på 500 procent på spinal fusion misslyckande .

nervskada

Eftersom kirurgi innebär ryggmärgen , det finns en liten risk för skador på ryggmärgen eller dess förgrening nerver . Det finns också risk för att ytterligare bentillväxt skadliga dessa nerver .

Andra kirurgiska komplikationer

Utöver dessa komplikationer och risker har ryggradsfusion kirurgi också samma risk för komplikationer med kirurgi i allmänhet , inklusive snitt smärta , blodpropp , lungemboli , yta infektion , ben infektion och blodförlust .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.