typer av bariatric sugery

Magsäckskirurgi har blivit allt populärare på senare år . Ny utveckling inom kirurgiska metoder och ökande medvetenheten om de långsiktiga effekterna av fetma har säkert bidragit . Det är dock överviktsoperationer aldrig en " quick fix "-lösning eller ett alternativ till motion och äta hälsosamt . Det finns strikta rutiner för att kvalificera en person för kirurgi och för att bekräfta att det är medicinskt nödvändigt . För sjuklig fetma kan bariatric viktminskning kirurgi vara en livräddande insats som ger snabb viktminskning och botemedel för vissa fetmarelaterade sjukdomar .

Gastric Bypass

gastric bypass är den typ av kirurgi för viktminskning som funnits längst . I gastric bypass , är magen lossnat från tarmarna , är en stor del avskiljas och därefter tarmarna anbringas på de återstående liten del av magen . Överätande blir omöjligt eftersom den användbara delen av magsäcken är nu en bråkdel av sin ursprungliga storlek. Detta leder vanligtvis till betydande viktminskning.

Justerbar gastric band

En justerbar gastric band liknar gastric bypass operation förutom att det är mycket mindre invasiva . I denna operation , är ett band placeras runt övre delen av magen , snittning av en stor del . Bandet är justerbart , så storleken på öppningen från övre påsen till den större nedre delen av magen kan ändras vid behov . Det har samma effekt som den gastric bypass , och gör att patienten känner sig full mycket snabbare .

Vertikal Banded Gastroplasty

I bandad vertikala gastroplasty kirurgi , är en liten tumme-stora påsen skapade på toppen av magen med hjälp av häftning . Denna operation liknar gastric band utom det använder klammer snarare än ett band och är mer permanent . Detta alternativ har blivit allt populärare på senare år . Dock är detta förfarande inte rekommenderas för binge ätare.

Gastric Sleeve Kirurgi

Denna operation är också kallad laparoskopisk ärm gastrektomi . Detta är en nyare metod för kirurgi för viktminskning . Denna operation liknar gastric bypass , eftersom det inte opereras bort en stor del av magen istället för bandning eller häftning det . Men i denna operation , ingen manipulering i tarmarna , och magen är intakt i båda ändar . På grund av detta blir magen en liten slang form eller hylsa . De långsiktiga effekterna av denna operation är okänt eftersom det fortfarande är relativt nytt .

Vem är berättigad?

Det brukade vara de enda människorna med ett body mass index på fyrtio eller högre var berättigade till storväxta viktminskning kirurgi . Men nyligen har dessa begränsningar ändrats . Nu om du är i BMI mellan 30 och 40-och har överviktsrelaterade sjukdomar som typ två diabetes eller högt blodtryck-du kan kvalificera sig. Detta beror bariatric viktminskning kirurgi har visat förmåga att minska förekomsten av dessa typer av sjukdomar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.