typer av viktminskning kirurgi

Viktminskning kirurgi bör aldrig ingås lätt . Hand reserverat för personer som är 100 eller fler pounds övervikt , rekommenderas för dem som har försökt gå ner i vikt genom motion och kost men har misslyckats. Din läkare kan också överväga operation viktminskning om du har mindre vikt att förlora om du har ett svårt fall av diabetes , hjärtsjukdom eller sömnapné . Nedan är bara några av de olika typer av viktminskning kirurgi som du och läkaren kan diskutera som en lösning.

Justerbar gastric band Kirurgi

Detta kirurgiskt ingrepp placerar ett litet band runt toppen av magsäcken för att skapa en liten påse för . mage . Storleken styrs av en rund ballong inne i band som kan pumpas eller tömd för att möta individens behov . Målet är att minska mängden mat som kan ätas .

Roux -en-Y Gastric Bypass

Denna operation ställer också ett litet band runt toppen av magen . Dessutom är tarmkanalen förändras så att maten du äter resor direkt från magsäcken till tunntarmen. Målet är att minska det belopp som du kan äta och smälta .

Biliopancreatic vidarekoppling med ett Sår Switch

med denna operation uppmuntrar dig att äta mindre , eftersom en stor del av magsäcken tas bort . Det gör också förändringar i den normala processen för matsmältning genom att låta mat att kringgå en del av tunntarmen . Det betyder att du absorberar färre kalorier .

Vertikal Sleeve gastrektomi

Den här proceduren tar bort det mesta av magen . Detta minskar mängden av ett hormon som kallas ghrelin , ett av de hormoner som signalerar du att du vet att du är hungrig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.