vad är en MRT av hjärnan ?

En MRT är en magnetisk resonanstomografi. En hjärn-MRI utförs så läkare kan övervaka en patients hjärna aktivitet . En hjärn-MRI hjälper dig att identifiera hjärnskador som orsakas av olyckor och även upptäcker eventuella förekomster av stroke och hjärnan aneurysm också. MRI använder ett starkt magnetfält , radiopulser frekvens och en dator för att diagnostisera patienter

Förberedelse för MRT

Du bör ha löst sittande kläder när de genomgår en MRI . Du kommer sannolikt att behöva byta till ett sjukhus klänning istället för din vanliga kläder . Du kan inte bära smycken , piercing eller har andra metallföremål på dig när du genomgår en MRI hjärna .

Betydelsen av hjärn-MRI

En hjärn-MRI används för att påvisa skallskada . Läkaren kan upptäcka faror för hjärnan, t. ex. svullnad , inre blödningar och tumörer .

Utrustning

MRI Maskinen är en lång tubulär maskin . Det är omgivet av en stor cirkulär magnet . Din kropp är anlagd på en säng där du kan ange att maskinen för analys .

Är det smärtsamt ?

En hjärn-MRI är relativt smärtfritt . Du kan uppleva obehag på grund av att i ett slutet utrymme . Förutom att vålla patienter att bli lite antsy , MRI skapa inga andra kända biverkningar .

Varför skulle jag skaffa en MR ?

En hjärn-MRI tillåter läkare för att se vad hon normalt inte skulle se med blotta ögat eller annan utrustning för bildåtergivning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.