vad är en höftprotes ?

En höftledsplastik hänvisar till ett kirurgiskt ingrepp som tar bort en skadad höftled , vanligtvis från skada eller artrit , och ersätter den med en konstgjord led. Processen börjar med att utsätta höftleden , ta bort bollen segmentet och fästa den konstgjorda bit till lårbenet . Alla skadade brosk avlägsnas , och sedan byta uttaget är anslutet till korsbenet . Bollen sätts i uttaget , är muskler anbringas och snittet är stängd

Funktion

En höftprotes är oftast föreslog då andra behandlingsmetoder har visat sig vara ineffektiva och smärtan kvarstår , eller om patienten upplever ben tumörer , artros eller osteonekros .

Typer

En patient som behöver operation kommer antingen att ha en total höftledsplastik eller en minimalinvasiv teknik . Storleken på snittet , 8 till 10 inches eller 2 till 5 inches , är den största skillnaden i de två metoderna .

Fördelar

Diskbråcksoperationer ger patienterna möjlighet att återuppta vardagliga aktiviteter inklusive promenader , gå uppför och nedför trappor och stiger från sittande ställning utan den smärta de upplevt tidigare .

Överväganden

Det är viktigt att träna med en sjukgymnast efter en höftledsoperation för att förbättra rörelseomfång , öka muskelstyrkan och öka blodcirkulationen.

Varning

En del patienter upplever höftluxation , en inflammation reaktion på implantatet , blodproppar , infektion eller onormal ben tillväxt efter en höftledsoperation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.