vad är en lap - band ?

En Lap-Band är en patenterad laparoskopisk justerbar gastric band som används i feta patienter för att underlätta viktminskning . Den Lap-Band införas kirurgiskt och stränga restriktioner för storleken på magen för att hålla patientens kaloriintaget lågt . Den Lap-Band kan också justeras så att storleken på magen kan ökas eller minskas som läkare anser nödvändiga. Lap-Band är i allmänhet säkra och smidiga att producera viktminskning

Historia

Lap-Band enheten har utvecklats av Inamed Health . under 1990-talet . Den godkändes av FDA i juni 2001 .

Sammansättning

Lap-Band är ett ihåligt silikon band som kan fyllas med koksaltlösning för att minska storleken på magen. En silikonslangen ansluter bandet till en saltlösning reservoar , som justerar mängden koksaltlösning i bandet .

Funktion

Lap-Band är fastspänd runt magen för att begränsa dess storlek . Detta begränsar mängden mat personen kan svälja , vilket underlättar snabb viktminskning .

Förfarande

LAP-BAND kirurgi är en relativt säker procedur som innebär skärning i magen och sätter i Lap-Band med hjälp av fiber optiska kameror . Operationen tar normalt ca en timme att slutföra .

Tidsplan

Lap-Band proceduren tar ungefär en timme att slutföra , och patienten kan förvänta sig en sjukhusvistelse mellan en och tre dagar långa . Enheten är avsedd att förbli i personen för livet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.