vad är spinal fusion?

Om du har diagnostiserats med en diskbråck eller en form av svår degenerativ ledsjukdom i ryggen , kanske du funderar ryggradsfusion kirurgi . Medan operation är alltid en sista utväg , kan förfarandet hjälpa dig att återfå ditt liv om du har stått vid sidan av svår smärta eller begränsad rörlighet. Du och din läkare behöva väga alla dina alternativ när beslut fattas om detta förfarande är rätt för dig

Identification

ryggradsfusion är ett kirurgiskt ingrepp som säkringar två eller flera kotor . Det används när det finns någon form av skada på kota eller diskar eller om det finns en skelettsjukdom eller avvikelse i ryggraden . Villkor som kan förbättras genom denna operation inkluderar ett försvagat ryggrad till följd av en infektion eller tumörer , frakturer , skolios , artrit eller andra deformitet .

Fördelar

Om du bor med svår ryggvärk eller andra neurologiska symtom , fusing kotan kommer att minska rörligheten i den skadade delen av ryggen , vilket i sin tur kan minska symtomen . Trycket kommer att tas bort nerverna och omgivande vävnad. Om du bor tillsammans med en progressiv och degenerativ sjukdom , kan detta förfarande bidra till att bromsa utvecklingen av ditt tillstånd .

Tidsplan

En ryggradsfusion drift i genomsnitt tar en till tre timmar . Patienter stanna i allmänhet på sjukhuset över natten eller längre . En period av sjukgymnastik är nödvändig efter operation .

Typer

Det finns flera metoder för denna operation . Posterolateral rännstenen fusion och bakre ländryggen interbody fusion som kommer in via ryggen , främre delen av ländryggen interbody fusion , som träder genom framsidan av kroppen . Främre /bakre ryggradsfusion kan göras hur som helst .

Överväganden

Kirurgi är inte alltid framgångsrik i att lindra symtomen . Patienterna måste vara villiga att spela och aktiv roll i sin vård . Efter operation patienter måste använda bra kropp mekanik och hållning samt delta i regelbunden motion för att förhindra framtida problem . Förlora övervikt och bibehålla en hälsosam vikt också kommer att krävas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.