vad som väntar efter en hysterektomi

Varje år uppskattas det att hundratusentals kvinnor genomgå operationen av en hysterektomi . En hysterektomi är delvis eller total , avlägsnande av de kvinnliga könsorganen . Detta görs på förslag av en läkare på grund av olika anledningar när det gäller reproduktiv hälsa av den kvinnliga patienten

Indikationer

Kirurgi kan krävas om behandling av maligniteter misslyckas . Den omedelbara och långsiktiga effekter kan vara minimal att livet förändras.

postoperativt

om inga skador på omgivande organ , kommer en kvinna uppleva en del smärta och obehag . Återhämtningstid varierar, men normal verksamhet väntas återupptas i cirka sex veckor .

Komplikationer

En del patienter upplever allvarliga komplikationer som kan inträffa är blödning , infektion , njursvikt , stroke och hjärtinfarkt . Försiktighetsåtgärder vidtas vid någon av dessa skulle uppstå .

Långsiktiga effekter

Som ett resultat av en med en hysterektomi , är förändringen i hormoner omedelbart med tidig start av klimakteriet . Ytterligare effekter är hjärtsjukdom , matsmältningsproblem, depression , trötthet , sömnlöshet , nattliga svettningar , bröstben smärta , tarmvred , och hypertyreos .

Behandling

Hormonell substitutionsbehandling (HRT ) väntas för de flesta kvinnor efter en hysterektomi . Ytterligare läkemedel kan också förskrivas för andra långsiktiga effekter .

Slutsats

En hysterektomi kan ha en betydande inverkan på en kvinnas liv . Söker en second opinion och veta vad behandlingsalternativ är tillgängliga hjälper till att fatta ett välgrundat beslut .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.