varv band erosion symtom

Den perfekta kroppen kan vara ouppnåeligt för de flesta . Dock har modern teknik och kirurgiska ingrepp hjälpt många att nå resultat i närheten av sina mål . Lap bandet kirurgi är en populär men komplicerade och allvarliga förfarande . Det är en stor operation , och den har också vissa allvarliga komplikation möjligheter , varav en är erosion . Lap bandet erosion har flera konsekvenser , ett , naturligtvis , är misslyckandet med bandet att göra vad den är tänkt att göra

Definition

Erosion inträffar när bandet tränger igenom tarmväggen, och går in i magen . Normalt placeras knä band omger den yttre magen och tygla den .

Förekomst

Erosion är inte typisk i moderna kirurgiska ingrepp och händer bara i ca 2 procent av alla patienter knä band . Förr i tiden var det mycket vanligare , eftersom bandet var permanent placeras tätare runt magen .

Symtom

Många människor som upplever erosion knä band har ingen smärta eller symtom . Den enda signal att det finns något problem är att viktminskningen stannar . Men vissa människor upplever symtom som varierar från måttlig till svår , såsom magont , svullnad och rodnad hud runt hamnen på grund av bakterier kommer in i systemet . Det finns en allmän förlust av begränsning normalt skapas av ett fungerande knä band .

Diagnos

En övre gastrointestinal (GI) tentamen används för att diagnostisera erosion knä bandet . Lap bandet erosion kan också fångas under datortomografi ( CT) .

Orsaker

Erosion orsakas oftast av bandet släpps ut för hårt runt magen väggen eller suturer som sitter åt . Tidigare ansökan metoder var mer benägna att orsaka denna komplikation än dagens metoder .

Behandling

Den första ordning för behandling av knä band erosion är att ta antibiotika för bakteriell infektion och snabb borttagning av hamnen . Borttagning av bandet från magsäcken inte betraktas som ett nödläge och kan göras på fritiden . Det anses semielective kirurgi . Till skillnad från installationen kan ett urholkat knä band att kräva en öppen bukkirurgi istället för laparoskopisk kirurgi och återhämtning gånger är mycket längre . I många fall kan kirurgen installera en ny lap band under samma operation som han är att ta bort urholkas bandet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.