LASIK efter operation problem

Lasik kirurgi är en non-invasiv procedur som används för att korrigera synen , ibland eliminera patientens behov av att bära glasögon eller kontaktlinser. kan dock LASIK förfarande leda till kort-och långvariga svårigheter

Vad är LASIK kirurgi ?

LASIK , vilket står för Laser-Assisted In Situ keratomileusis är en non-invasiv förfarande som förändrar formen på hornhinnan för att möjliggöra en patient med vissa synskadade att se bättre. Förfarandet innebär att man använder en laseranordning att skära en flik i hornhinnan . Luckan avslöjas att avslöja midsection av patientens hornhinnan ( stroma ) . En laser används för att ändra de celler och luckan är noga ersättas över ögat .

som kandiderar för LASIK ?

Patienter som lider av närsynthet , långsynthet , astigmatism och ålderssynthet är kandidater för LASIK kirurgi . Patienter med närsynt synskada kan se föremål på nära håll , men objekt som är i fjärran visas suddiga . De som är framsynta se avstånd tydligt men har nära synskadade . Astigmatism resulterar i ett avbrott i både nära och långt vision . Presbyopi är en åldersrelaterad sjukdom som påverkar patientens förmåga att fokusera på objekt som ligger i närheten.

Svårigheter omedelbart efter LASIK kirurgi

Patienterna kommer antagligen att uppleva sveda, klåda och obehag i ögonen omedelbart efter LASIK kirurgi . Ögonen kan vara blodsprängda och vattnig , och visionen kan bli suddig . Ljuskänslighet , bländning och " halo " runt ljuskällor , till exempel lampor och gatubelysning kan också förekomma. Smörjande ögondroppar och salvor används för stöd i läkningsprocessen och förhindra alltför stora obehag , men ibland ett smärtstillande medel kan vara nödvändig. The Food and Drug Administration ( FDA ) rekommenderar att patienter som har LASIK ta tre dagar från jobbet efter ingreppet

LASIK . de första månaderna

Ytterligare svårigheter med ögonen och synen kan uppstå som ett resultat av LASIK fyra veckor till sex månader efter förfarande . En patient kan fortsätta uppleva bländning , halos och dubbel-vision , eller en känd minskning av mörkerseende . Vision kan fluktuera i upp till sex månader . Torra ögon under denna period är också vanliga , och en läkare kan rekommendera fortsatt användning av smörjoljor droppar eller geler . Patienter som upplever extremt torra ögon kan överväga ett förfarande för att ha pluggar placeras i tårkanalerna att hålla tårarna från att rinna ur ögonen " yta . Ibland kommer hornhinnan luckan blivit smittade eller växa upp igen onormalt .

långvariga svårigheter med Lasik kirurgi

I vissa fall kan en patient upplevelse synförlust efter LASIK som inte kan korrigeras med glasögon , kontaktlinser eller ytterligare operation . Bländning , halos och minskad mörkerseende kan kvarstå , och vissa patienter kommer att utveckla permanent torra ögon som kräver terapeutisk användning av droppar smörjande ögat eller geler . Lasik kirurgi kan resultera i ett overcorrection eller undercorrection av patientens vision , att använda sig av korrigerande linser behövs . FDA varnar för att patienter med allvarliga synskadade inte kan få optimala resultat med LASIK kirurgi och rekommenderar diskussioner om tänkbara utfall med sin läkare innan man bestämmer sig för att få förfarande gjort .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.