Vad äter ni efter kirurgi för viktminskning ?

Kirurgi för viktminskning är vanligtvis kallas en viktminskning kirurgi . Det finns olika procedurer som hör till denna kategori , men alla leder till någon typ av ändring av mag- tarmkanalen

typer av förfaranden

De gemensamma förfarandena gastric bypass operation och justerbara gastric band ( eller knä band ) kirurgi . Med gastric bypass operation , är tunntarmen ( med hjälp av klammer ) konfigureras för att bilda ett " Y "-form , med en del av " Y " skapa två delar av magsäcken . Ett varv band använder samma begrepp och innebär att sätta en silikon band runt magen för att skapa två delar av magsäcken .

Så fungerar det

mage nu har en mindre del och en större del . De mindre mage kan inte hålla så mycket mat som tidigare och blir full snabbare . Mättnadskänsla efter att ha förtärt betydligt färre kalorier enbart leder till viktminskning . Om patienten fortsätter att äta , kommer kroppen att sända ut nödsignaler i form av smärta , illamående eller kräkningar .

efter operationen

Omedelbart efter operationen , är en patient endast tillåtet att förtära klara vätskor . Vatten , buljong , och utspädda fruktjuicer är acceptabla . Även om det är mer av en fast, sockerfri gelatin är ett godtagbart alternativ .

första månaden

När läkaren har fastställt att kroppen reagerar på flytande kost , kan patienten gå vidare till mosade livsmedel . Proteindrycker, grädde av vete , mosade frukt och yoghurt är bara några exempel på typiska livsmedel . Det är viktigt att dricka mycket vätska ( men inte i samband med måltid ) och eventuellt ta ett vitamintillskott .

komma tillbaka till Normal

Efter mosad mat skede kommer den mjuka maten scenen . Detta inkluderar konserverad frukt , kokta grönsaker , fisk , köttfärs , och yoghurt . Uppgradera till "normal " mat är det sista steget . Det är viktigt att stanna hydrerade ( fortfarande inte när du äter ) och äter små portioner .

varningar

Som med alla medicinska åtgärder , bör läkare kontaktas för att diskutera risker och fördelar kirurgi för viktminskning. Diskutera eventuella kost oro , i något skede , med en läkare också .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.