Varför släppa blodtrycket under operationen ?

Anesthesia

Den vanligaste orsaken till ett blodtrycksfall under operationen är en reaktion på anestesi, läkemedel som ges för att sätta patienten att sova . Som en bieffekt av anestesi , blodkärlen vidgas i hela kroppen . Utvidgning av blodkärlen får dem att växa sig större i diameter, vilket i sin tur ökar blodflödet , men minskar det tryck vid vilket det strömmar blod . Denna förlust av blodtrycket kan själva korrigera under operationen eftersom kroppen reagerar på styckning och andra invasiva handlingar kirurgi genom att producera hormoner som ökar blodtrycket . Om inte , kommer anestesiolog administrera läkemedel som kan rätta till problemet .

Blodförlust

Att förlora blod uppstår i någon operation, även om det belopp som förlorat beror på vilken typ av operation som utförts . Själva handlingen att rengöra sår orsakar blodförlust , liksom styckning och skiftande av organ . Eftersom kroppen förlorar blod , trycket från de återstående minskar blodflödet . Detta blodtrycksfall korrigeras genom droger , vätskor och ibland blodtransfusioner om blodförlusten är allvarlig nog .

Reaktioner

yttre påverkan , såsom mediciner och vaskulära tillstånd , kan också orsaka en minskning av blodtrycket med en operation patient . Dessa reaktioner kan vara svårare att behandla under operation , vilket är varför det är viktigt att uppmärksamma den medicinska personalen om eventuella tidigare villkor eller mediciner , särskilt om de är over-the-counter läkemedel .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.