Vilka är de kvinnliga symtomen på en ärrbråck ?

Ett ärrbråck är ett bråck som bildas vid ärret platsen bukkirurgi . Post-kirurgi , misslyckas bukväggen att läka och lämnar en lucka i väggen. Denna lucka gör det möjligt att delar av tarmkanalen eller andra matsmältningsorgan att driva igenom i subkutan lager av buken . Ett ärrbråck kan hända efter varje bukkirurgi , med en genomsnittlig förekomst på 10 procent . I de flesta fall är laparoskopisk kirurgi rekommenderas att korrigera herniated området

Orsaker

Ett ärrbråck kan uppstå efter några bukkirurgi men tenderar att inträffa oftare hos personer som inte har haft flera buken praktik eller är överviktiga . Två andra grupper som tenderar att löpa större risk att drabbas av incisional bråck är kvinnor som är gravida och människor som lider av en kronisk hosta .

Symtom

Det vanligaste symtomet på en ärrbråck är en bula i samband med obehag på platsen för operationen . Andra symtom som kan uppstå är en brännande känsla , en känsla av fullkomlighet , ihållande smärta på platsen för ärret och en allmän känsla av att något inte står rätt . Symptomen är desamma för både män och kvinnor .

Diagnos

I de flesta fall är diagnosen något din läkare kan ta hand om kliniskt. Din läkare kommer att utvärdera kirurgisk historia , palpera området i fråga att känna för en bula och fråga om graden av smärta och tillväxt av bula över tiden . I vissa fall kan ett ultraljud eller datortomografi ( CT ) kan användas för att bekräfta diagnosen .

Typer /Scener

reduceras Bråck-Den här typen kan nästan ses som en ofullständig bråck . Det finns märkbart bara när du står . Om du ligger ner , organen reglera bort från platsen för bråck , och bråck försvinner . Lätt tryck kan också användas för att driva orgeln tillbaka genom orgeln väggen
fängslade Bråck-. I detta skede går det bråck inte bort eftersom orgeln har fastnat i muskeln väggen kring buken . I svåra fall kan tarmen bli blockerad , vilket leder till intensiv smärta , bukdistension och kräkningar . Akut kirurgisk vård är nödvändig
Strangulated Bråck-. I vissa fall kan halsen på bråck hindrar blodtillförseln till orgeln , vilket resulterar i vävnadsdöd och kallbrand . Detta är snabbt dödlig om den inte behandlas omedelbart .

Behandling

Den vanligaste behandlingen för ärrbråck är att behandla genom laparoskopisk kirurgi sedan denna form av kirurgi orsakar minst påfrestning på patienten och därmed har större chans till framgång . I fall av svår diskbråck , kan detta inte vara ett alternativ . Lyckad reparation är den vanligaste resultatet av kirurgi på ett ärrbråck , men dock återkommande förekommer i 25 till 50 procent av fallen ( variation tillskrivs placering och storlek av bråck ) . Denna andel ökar med varje underlåtenhet att reparera .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.