Vilka är farorna med brustna bröstimplantat av silikon ?

En gång i tiden var kopplingen av spruckna silikonimplantat och sjukdomar hos kvinnor tillräckligt högt för Food and Drug Administration att förbjuda användningen av silikonimplantat 1992. Tusentals kvinnor befanns ha minskat autoimmuna sjukdomar på grund av läckage av silikon . Även om FDA återinfördes användning av silikonimplantat under 2006 , många läkare fortfarande frågan om säker användning av dessa som implantat

Möjliga Ruptur

Eftersom FDA åter användning av silikonimplantat , det är fortfarande osäkert om den eventuella skada skulle kunna komma från implantat om gelen läcker .

Detection

Om ett silikonimplantat går sönder , kan du inte kunna märka , och när ett brott upptäcks , skulle flera operationer behövas för att ta bort allt innehåll . Gelen från silikon är viscou , s och eftersom det finns så mycket av den, skulle operation bli omfattande .

Symtom

Om ett silikonimplantat går sönder , kan du uppleva svullnad , domningar , brännande känsla, smärta eller knop i ditt bröst , enligt FDA .

Toxic Shock Syndrome

Mycket sällan gör Toxic Shock Syndrom uppstå , men när det händer , kan ett läckage orsaka bröstet att bli infekterade med bakterier . Obehandlad kan en person får feber , frossa , illamående /kräkningar , kramper och eventuellt dödsfall.

Svårigheter bort

Eftersom det är svårt att märka när du har en brusten silikonimplantat är det viktigt att få en MRT tentamen vartannat år , enligt Mayo Clinic . Anledningen är att om implantatet spricker och börjar gå mot andra delar av kroppen ( t. ex. lungorna ) , blir det omöjligt att ta bort gelen innehållet .

Fibromyalgi

Vissa kvinnor som haft brustit silikonimplantat har haft symtom på fibromyalgi ( ett tillstånd med symtom på muskel /ledvärk och svår trötthet ) .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.