biverkningar efter en vasektomi

En vasektomi är en metod för manliga preventivmedel . En vasektomi är ett normalt förfarande och kräver inte en övernattning på ett sjukhus . I en vasektomi är sädesledaren avhuggna för att förhindra spermier från att nå sädesvätskan under utlösning . Detta är reversibel och i allmänhet betraktas som säkra . Endast vid enstaka tillfällen finns det komplikationer för vasektomi patienter

Smärta

De flesta i allmänhet , kommer vasektomi patienter upplever smärta och svullnad i pungen , vilket bör minska inom ett par dagar. Smärta läkemedel kan köpas över disk på apotek att hjälpa till med detta problem . Blåmärken kan ta kort därefter , men är oftast borta inom två veckor . Blödning under huden kan ge sken av blåmärken på penis och pung , men detta är normalt och ofta försvinner utan behandling .

Sperm Granulom

Sperm granulom är en knöl , ungefär en millimeter till en centimeter i diameter , som är resultatet av inflammation i testikelcancer vävnader . Detta är en ficka av vävnad utformats av kroppen för att fånga läckage av sperma från sädesledaren . En spermie granulom kan eller inte kan vara smärtsamt . I många fall vet de patienter de inte ens har utvecklat ett granulom . När de är smärtsamma , är spermier granulom behandlas med anti -inflammatoriska medel. Om detta inte fungerar , kan de tas bort genom operation .

Infektion

De flesta patienter kommer att uppleva någon smärta eller svullnad . Men ihållande smärta , får svullnad och feber tyda på en infektion , och en läkare ska bli varnad . Endast 4 % av vasektomi patienter upplever infektioner . Infektion behandlas med antibiotika .

epididymit

epididymit är en inflammation i bitestiklarna , där sperma görs och lagras . Detta resulterar ofta i svullnad i pungen , och kan bli lindrigt eller avsevärt smärtsamt . Epididymit behandlas med inflammatoriska ämnen och ibland antibiotika .

Cancer

År 1993 kallas en artikel " En retrospektiv kohortstudie av vasektomi och prostatacancer i USA män " , utgiven av Colditz , et al , i tidning American Medical Association , föreslog att män med vasectomies hade ökad risk för prostatacancer . Vissa hävdar att siffrorna som framställs av denna studie var inte tillräckligt för att vara avgörande , emellertid , och metoderna för insamling av data ( inklusive postenkäter som skickas till tredje part ) förde in resultaten i frågan .
Andra studier som gjorts ( en ofta citerade exemplet , " A Case kontrollstudie av prostatacancer " av Newell , et al i American Journal of Epidemiology år 1989) har föreslagit att vasectomies inte är kopplade till ökad incidens av cancer , men eftersom dessa undersökningar aldrig ha gjort nyheter , de är mindre kända och ryktena om vasectomies kvarstår .

Psykologiska effekter

Vissa män blir arga eller deprimerade på deras förlust av reproduktiv förmåga , och en del går igenom sorg . Ibland en felinställning att förfarandet kan leda till sexuell dysfunktion. Merparten av tiden dessa frågor att lösa sig själva med tiden .

Post Vasektomi smärtsyndrom

Detta är en allmän term som omfattar varje smärtsam åkomma i samband med vasektomi som kvarstår i mer än tre månader efter operationen. Detta kan behandlas på olika sätt , beroende på orsaken . I över 80% av fallen är vasektomi återföring nog att åtgärda problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.