bröstförstoring fakta

År 2005 hade mer än 360. 000 kvinnor och tonåringar förstora sina bröst med silikon eller saltlösning implantat , och om 46. 000 bröstcancerpatienter hade implantatkirurgi efter mastektomi . Populariteten av bröstförstoring har mer än tredubblats sedan 1997 , enligt Centrum för forskning . Kvinnor som överväger implantat måste bestämma om snitt , typer av implantat och placering . Med en planerad operation , är det viktigt att fatta ett välgrundat beslut för att se om fördelarna överväger riskerna .

typer av implantat

Saline och silikon är de typer av bröstimplantat . Saline implantat är gjorda av silikon hölje som är fylld med steril koksaltlösning eller saltvatten . Silikonimplantat har en silikon hölje fyllda med silikon . Även silikonimplantat känns mer naturliga , de är mer farliga om de läcker . Saline implantat inte bara känns mindre naturligt men de är också mer benägna att se mindre naturliga , vare sig från porlande eller bara att vara mer märkbar . Saline anses vara icke-giftig , så kvinnor med saltlösning implantat behöver inte oroa sig så mycket om dem läcker . Saline implantat erbjuder också mer snitt alternativen, eftersom de sätts in innan de fylls och silikonimplantat är förfylld . Om en saltlösning implantat börjar läcka , kommer läckan att märkas direkt eftersom bröst kommer att se tömd . En silikon läcka kommer att vara mindre märkbara och innebär mer av ett hot mot hälsan . Läcka silikon kan orsaka ärrvävnad bildas i bröstet , vilket ledde till hårdna . Det finns inga bevis som stödjer påståenden som läckt ut silikon orsakar långsiktiga hälsoproblem , säger Dr Sandhya Pruthi av Mayo Clinic .

Incision Typer

Det finns fyra snitt typer för bröstförstoring. En inframammary snitt-under bröstet i vecket-är den vanligaste . Detta snitt är ärr kan vara tjockare och mer synliga , särskilt i fråga om mindre bröst som inte är tillräckligt stora för att dölja ärr . En periareolar snitt görs längs kanten av vårtgården och är perfekt om ett bröstlyft kommer att utföras vid samma tidpunkt som augmentation . Även om ärret från denna typ av snitt tenderar att vara mindre märkbar än ärret från det tidigare typ av snitt , det finns en högre risk för kollagen i bröstet åtdragning runt implantatet . En transaxillary snitt görs i armhålan , vilket möjliggör placering av implantat utan ärr på brösten och bättre symmetri . Ett snitt i naveln är känd som en Transumbilical snitt och är inte en vanlig teknik . Detta snitt gör det också möjligt för placering av implantat utan ärr på brösten , men implantat " placeringen är svårare . Dessutom fungerar denna teknik inte med implantat som är fyllda innan de placeras i kroppen .

Placering

När en bröstförstoring utförs , är implantat placeras i en av två platser . De bröstimplantat kan placeras ovanpå bröstmusklerna eller de kan placeras nedanför bröstet muscles. An implantat som placeras under bröstmuskulaturen kan placeras delvis under eller helt under . Generellt sannolikt ytterligare under muskeln implantatet placeras desto mer naturlig bröst kommer att se ut , men ett bröstlyft kommer att behövas på vägen på grund av vikande . Dessutom blir den genomsnittliga återhämtningstid längre när implantatet placeras under muskeln .

Recovery

Recovery vanligtvis varar ungefär en vecka , med patienter vars implantat var placerade under muskeln tar något längre . Armrörelse efter operation uppmuntras , eftersom det bidrar till att minska smärtan . Även om en kvinna kan återgå till de flesta normala aktiviteter efter en vecka , rekommenderas att motion bör undvikas under sex veckor post-op . Ärr brukar blekna månader efter augmentation är klar .

Varning

Som alla operationer , bröst stödsystem kommer med risker . Risker smärta, ärr och problem med implantat " utseende . Det finns också större risker, bland annat hårdnar runt implantatet , infektion och blödning ( se Resurser ) .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.