definitionen av abort

Abort är när du avbryter en graviditet genom att fostret avlägsnas från livmodern . Aborter kan vara resultatet av en komplicerad graviditet , eller de kan induceras . En abort kallas en elektiv abort , och en abort på grund av komplikationer under graviditeten som kallas en terapeutisk abort

kulturella värderingar

Den kulturella åsikter om abort är olika runt om i världen . Människor som är emot abort kallas pro -life , medan alla andra kallas pro -choice . Många delar av världen har en aktuell kontrovers med de etiska och rättsliga aspekterna av aborter . Abort är för närvarande en rättslig operation i USA . Men vissa länder såsom Brasilien , Irland , Mexiko och Egypten bara möjligt om kvinnans liv är i fara .

Första aborter

Aborter har funnits sedan urminnes tider. I början var graviditeter avslutas genom användning av abortframkallande örter och svår buktryck . Grekiska läkare skulle rekommendera att kvinnor som ville ha en abort skulle rida djur , delta i energisk övningar och vidta särskilda örtbad rik på giftiga örter som renfana och Penny kungliga att inducera ett missfall .

Rutiner

Under den första trimestern Kan medicinska aborter uppstå vid användning av speciella läkemedel . Endast 10 procent av aborterna görs på detta sätt . Det populäraste sättet är att operera vakuum behandling . Det vakuum abort är endast tillgänglig i foster som är mindre än 12 veckor gamla . Manuell vakuum aborter består av avskaffandet av fostret och moderkakan genom en avsugning med hjälp av en speciell spruta . Electric vakuum aborter använda en elektrisk pump för att ta bort fostret och moderkakan .

biverkningar

Över 95 procent av kvinnorna som fått missfall har rapporterats mild till måttlig smärta . Dessa smärtor i buken området och kan kännas som mensvärk . Vissa kvinnor upplever känslor av sorg och saknad i många år efter en abort . Vissa fall kan bli allvarlig nog att mamman kan behöva söka rådgivning .

Statistik

Åttio-åtta procent av aborter förekommer hos gravida kvinnor som är yngre än 12 veckor gravid . Tio procent inträffar i graviditeter som är 13 till 20 veckor . Mindre än 2 procent inträffar efter 21 veckor . Över 90 procent av aborterna görs med metoder som abort vakuum . Aborter som inträffar sent i graviditeten är vanligare i Kina och Indien än i andra länder .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.