den gastric bypass behandling

Gastric bypass är en viktminskning kirurgi för sjuklig fetma . Det bör endast användas som en sista utväg. Att komma ifråga för gastric bypass , patienterna är normalt 100 pounds överviktig eller har ett BMI på 40 eller högre . Gastric bypass stänger de flesta av magen och kopplar den till tunntarmen . Resultatet ger en liten påse som hämmar överätande och ger en känsla av fullkomlighet . Dessutom gastric bypass patienter finner det omöjligt att äta stora mängder mat genom att korta den tid det tar för mat att ta sig från magsäcken till tunntarmen . Förfarandet gör det nästan omöjligt för patienten att inte förlora en betydande mängd i vikt, om inte alla deras övervikt

Gastric Bypass framgång

De flesta patienter som genomgått gastric bypass kan räkna med att förlora omkring hälften av deras övervikt inom det första året . Under det andra året , bromsar viktminskning något och det finns potential att få del av vikten tillbaka efter att om patienter fortsätter att äta små mängder . Om patienter öka sitt intag , finns det risk för påsen att öka i storlek och så att patienten kommer att gå upp i vikt .

biverkningar och komplikationer av Gastric Bypass

Biverkningar från gastric bypass operation är illamående , kräkningar, och på lång sikt , brist på näringsämnen , främst vitamin B12 , järn och folsyra . En infektion som orsakas av nyanslutna magen och tarmarna är också möjligt. Mindre vanliga komplikationer är blodpropp , gallsten och en infekterad snitt som som kan uppstå efter en större operation .

Graviditet och Gastric bypass

Kvinnor som har haft gastric bypass operation rekommenderas att skjuta upp graviditeten till sin vikt har stabiliserats under minst ett år . När en kvinna blir gravid , kommer hon att behöva kontrolleras som en hög risk graviditet för att hon vinner tillräcklig vikt barnet behöver och att barnet är att få tillräckligt med vitaminer .

färska studier Om Gastric Bypass

Forskare har nyligen upptäckt att gastric bypass operation i första hand fungerar därför att folk helt enkelt inte kan äta så mycket mat eftersom en stor del av sin mage har uteslutits . De har också upptäckt att gastric bypass operation också bort en del av magsäcken som ger den aptit som utlöser hormonet ghrelin . Detta hormon är också i tarmarna , men ta bort den från magen minskar patientens aptit .

Gastric Bypass och diabetes

Många sjukligt feta människor har diabetes . Hos personer som har haft gastric bypass operation för att ta itu fetma , diabetes går bort nästan 90 procent av tiden . Genom att förlora vikt (som ett resultat av gastric bypass operation ) , ändra sina matvanor och minska deras midjemått går diabetes också bort .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.