effekterna av anestesi på hjärnan

Anestesi används för att blockera nervimpulser så att kroppen och hjärnan kan okänsliggjorda till smärta . Medel vid anestesi kallas analgetika . Typer av smärtstillande medel inkluderar Eter , Choloroform , Insoflurane , succinylkolin , curare, Decamethonium och Gallamine . Vissa droger som eter och Choloroform inandning . Andra läkemedel , såsom Novacaine , är lokal smärta blockerare som tillämpas med en injektion eller kemiska droppe . Fördelar med att använda bedövning är omfattande . Som med alla droger har förfarandet biverkningar .

typer av narkos

Lokala , regionala och allmänhet är de tre grundläggande typer av narkos . Lokalbedövning är vanligast under tandingrepp såsom tandutdragning och fyllningar . Förfarandet isolerar bedövande eller blockering av nervimpulser som skickar och tar emot data från kroppen till hjärnan i vissa områden . Till exempel , om du har tandvård arbete , skulle lokalbedövning endast block nervimpulser i munnen . Det förfarande används när nerverna är lättare att nå via en nål injektion eller inhalationsmedel , eller genom anestesi direkt till en liten del av kroppen .

regional anestesi block nervimpulser som förmedlar data till och från kroppen och hjärnan över en större del av kroppen . De läkemedel som injiceras i buntar av nerver runt den del av kroppen som kommer att drivas på eller som kan uppleva extrem smärta . Spinal och epidural är två av de vanligaste formerna av regional anestesi . Regionala förfaranden används under kejsarsnitt delsträcka födslar och höft eller rygg operationer .

Generell anestesi påverkar hela kroppen . Patienterna tas in i ett tillstånd av medvetslöshet . Droger förs in i kroppen via en nål injektion eller genom att låta patienten andas in medicinska gaser . Efter läkemedel tas emot av hjärnan , kroppen och hjärnan börjar att bedöva . Staten kallas kontrollerad medvetslöshet . Det kan ta så länge som en timme för att återvinna eller helt vakna upp ur narkos .

Hur Anesthesia fungerar

Anesthesia arbetar på det centrala nervsystemet . Tänk på det centrala nervsystemet som en telefon konsol . Nervceller i hjärnan är som att trycka på knappar på konsolen för att skicka och ta emot meddelanden . Använda telefonen konsolen exempel håller anestesi nerverna i kroppen eller hjärnan från att röra knapparna på konsolen för att skicka och ta emot meddelanden . Detta är anledningen till att en kirurg kan utföra en intensiv operation på kroppen utan att du känner dig eller återkallelse av verksamheten. Anestesi droger eller analgetika också koppla kroppsliga muskler . Mer specifikt och när du använder narkos , narkotika hämmar nervceller i det centrala nervsystemet lämna ut information till andra nervceller . Med tiden avtar den här processen ner hjärnans nervceller och skapar kontrollerade medvetslöshet .

Vision

Eftersom anestesi effekter hjärnans nervceller , förfarandet kan orsaka suddig , helt eller delvis synförlust . Inhalant anestesi allmänt betraktas som säkrare än injektioner eftersom det kan orsaka mindre vasodilatation , eller utvidgningen av blodkärlen så smidig musklerna slappnar av. Som blodkärlen utvidga , blodflödet genom kärlen ökar , vilket kan orsaka problem . Patienter som har en allergisk reaktion mot bedövning droger kan uppleva synförlust om vätska emboli blockerar en artär .

Kognitiv Impact

Normalt effekterna av narkos på människans hjärta var av oro . Det och andra effekter av narkos på hjärnan och kroppen är anledningen till att en legitimerad narkosläkare fortfarande med patienten innan operation genom återvinning . Studier fortsätter att genomföras för att mäta effekten av anestesi på patientens kognitiva hjärnfunktioner. Patienter har haft problem att fokusera eller koncentrera efter en narkos förfarande . Vissa studier har noterat att anestesi kan öka antalet amyloida plack i djur , som har kopplats till Alzheimers . Som med alla medicinska ingrepp , rapport obehag eller förändringar till din läkare . Normalt effekterna av anestesi avklinga inom en timme till flera dagar efter det att läkemedel ges .

Delirium

Det är allmänt underförstått att delirium orsakas av låga nivåer av neurotransmittorer, den händelse som inträffar med administration av analgetika . Patienter som upplever redan uppkomsten av delirium eller demens kan dra nytta av att diskutera smärtstillande alternativ i händelse att de har kirurgi . Arteriell hypoxemi , som orsakas när en lungartären blir blockerad , kan inleda i början av delirium eller skaka en befintlig fall av sjukdomen . Bristen på syre från artär till hjärnan under operationen kan orsaka postoperativ medicinska tillstånd som delirium som påverkar minne och humör .

Omedveten Recall för kirurgiska Events

Generell anestesi placerar patienten i ett tillstånd av kontrollerad medvetslöshet . Men om den inte ges eller om patienten har en allergisk reaktion på droger , han kanske kommer ihåg delar av operation om nervceller i hjärnan fortsätta att sända information till varandra . Om detta händer , kan patienter uppger att de minns att jag såg ljus , höra ljud eller plocka upp dofter från verksamheten rummet . Det har även rapporterats fall av medveten smärta medvetenheten under användning av lokalbedövning , till exempel när en kvinna känner smärta under ett kejsarsnitt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.