fördelar och nackdelar med förfaranden lap band

Lap bandet kirurgi , även kallad justerbar gastric band kirurgi , är ett förfarande där en kisel band sätts runt övre delen av magen . Detta band skapar en liten påse som reglerar införsel av mat i större delen av magen . Lap bandet kirurgi är att hjälpa överviktiga patienter kontroll hunger och portionsstorlekar , ger dem möjlighet att gå ner i vikt

Effektivitet

En av de främsta fördelarna med knä bandet kirurgi är dess effektivitet . Skapandet av en liten påse på toppen av magen fyller snabbt med mat , vilket innebär att en person kommer att känna full efter mycket mindre livsmedel konsumeras. Ett av de viktigaste frågan feta människor har är att inte erkänner utlöser i hjärnan som låter dem veta att de är fulla , så de äter mer än de ska . De flesta patienter förlorar stadigt i vikt efter ingreppet , sprider ett par pounds varje vecka , och upp till 50 pounds eller mer över ett år .

laparoskopisk kirurgi

En annan fördel med knä bandet kirurgi är att förfarandet i sig är minimalt invasiv jämfört med många andra kirurgiska ingrepp. Operationen är laparoskopisk , vilket betyder att det sker genom ett litet snitt eller hål , och bandet i sig är loopas runt magen . Men inga stora nedskärningar måste göras till magen själv . En annan fördel är att förfarandet är helt reversibel , så om det finns negativa effekter av att ha bandet , kan det helt enkelt kapas och tas bort .

Övriga förmåner

Lap bandet kirurgi tenderar att ha färre allvarliga komplikationer än andra former av bariatric (viktminskning ) kirurgi . Lap bandet förfaranden har visat sig lindra problem med sömnsvårigheter , såsom sömnapné , och ökar de totala uppmärksamhet . Förfarandet har också kopplats samman med minskade nivåer av depression hos patienter , eftersom övervikt ofta förringar självförtroende, gå ner i vikt efter det att förfarandet kan göra patienter mår bättre om sig själva

Begränsningar

Den kanske största nackdelen . av knä bandet kirurgi är att potentiella kandidater för operation ganska begränsade . Generellt läkare kräver patienterna att bli överviktiga , med ett BMI på ca 35-40 eller högre för att vara berättigade till kirurgi för viktminskning. Kirurger också ofta kräver att en patient har försökt andra metoder för viktminskning , såsom bantning och motion för en längre tid .

Komplikationer

Samtidigt knä bandet kirurgi är vanligtvis säkrare än andra former överviktsoperationer finns flera komplikationer som kan uppstå . För en, kan kirurgen misslyckas misstag för att få bandet runt magen , eller bandet kan glida upp i magen. Bandet kan också potentiellt skaver mot magen orsakar inflammation , och det är möjligt att sår bildas . Om bandet ligger an mot magen alltför mycket den kan börja bryta sig in i vävnaderna i magen , som potentiellt kan bli ett allvarligt problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.