gastric band information

Gastric banding är en form kirurgiska ingrepp mot övervikt viktminskning som innebär placering av en uppblåsbar silikon band runt magen . När enheten är uppblåsta , begränsar storleken på den övre magen och passagen till den nedre magen . På detta sätt tar det längre tid för maten att passera genom magen och en känsla av fullkomlighet uppnås ganska snabbt . Personen kan då begränsa den mängd kalorier och mat de tar i och detta leder till viktminskning

Skillnad

gastric banding skiljer sig från andra typer av kirurgi för viktminskning eftersom den är justerbar och reversibel. Om komplikationer uppstår , kan mag- bandet tas bort . Dessutom är mängden inflationen justerbar , så att tiden begränsning av magen kan ökas eller minskas . Eftersom förfarandet är mindre invasiva , det också anses mindre riskfyllt än gastric bypass .

Names

Den mest populära märket i gastric banding operation kallas Lap-Band . Det kallas detta eftersom operationen utförs laparoscopically . Ett annat varumärke kallas Inse Band .

Förfarande

gastric banding utförs vanligtvis laparoscopically , vilket innebär att endast ett fåtal små snitt görs , och en liten kamera är insatt i snitt för att vägleda operation . Kirurgen skapar en hamn i bukväggen där koksaltlösning kan injiceras eller tas bort från bandet . Detta är hur storleken är justerad . Operationen tar bara en timme eller så och oftast kan patienten åka hem samma dag .

Kandidater

Kandidater till gastric banding förfarandet måste uppfylla requirements. This ingår att ha ett BMI på fyrtio eller högre eller som har ett BMI mellan trettiofem och fyrtio med förekomsten av fetmarelaterade sjukdomar . Personer med ett BMI på mellan trettio och trettiofem kan också övervägas . Sökande måste också genomgå en psykologisk bedömning , träffa en dietist och genomgå hälsoundersökningar . Vissa människor kan behövas för att gå ner i vikt före operationen. Rökare är också skyldiga att sluta .

efter operationen Diet

Efter ingreppet kommer patienten att krävas för att hålla sig till en flytande diet i två veckor . Denna period följs av två veckors mjuk mat och sedan fasta ämnen . Efter att patienten har återhämtat sig från operationen kommer läkaren att fylla bandet med en saltlösning , som blåses det . Fram till denna punkt , kan de ha möjlighet att äta sin normala portioner . Under det första året kommer fylla i bandet behöva justeras flera gånger . Patienten måste vara medvetna om ordentligt tugga sin mat och kommer att behöva ta notis om vilken mat de inte kan tolerera .

Risker

Som med alla kirurgiska ingrepp mot övervikt , det finns risker med förfarandet . Dessa kan bestå av blödningar, infektioner, glider av bandet , bandet läckage och sura uppstötningar. Risken för dödsfall i gastric banding förfarandet är ungefär ett år 2000 , betydligt mindre än andra förfaranden som gastric bypass .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.