hur lång tid tar en bukplastik senast?

En bukplastik , även kallad en bukplastik är ett plastikkirurgiskt ingrepp där överflödigt fett och hud runt buken tas bort . I vissa fall är slitna muskler repareras för att ytterligare stärka bukväggen. Bukplastik är bland de mest populära plastikkirurgiska ingrepp , andra som inkluderar bröstförstoring och näsplastik

arbetsordningen

En bukplastik är en relativt enkel operation . Kirurgen gör ett horisontellt snitt ovanför skrevet . En andra snitt kan göras ovanför naveln om det är överflödig hud runt detta område. Då extra fett tas bort , och de lösa muskler åt med suturer . Huden runt buken dras nedåt för att göra det stramare , och överskottet skärs bort och kasseras . En ny öppning görs för naveln , som har flyttat längre ned . De snitt är sedan sys upp igen.

Kirurgi Förberedelser

På grund av de många hälsorisker som följer alla kirurgiska ingrepp måste patienterna förbereda för operation genom att ta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Rökare måste sluta röka minst ett par dagar före det kirurgiska ingreppet . Patienterna bör också undvika att ta anti-inflammatoriska mediciner , vilket kan leda till blödningar under operationen. Aspirin är ett annat läkemedel som kan orsaka blödning och bör undvikas .

varaktighet Kirurgi

Spärr några komplikationer , varar en bukplastik förfarande vanligtvis cirka två till fem timmar . En partiell bukplastik tar ca en till två timmar . En partiell bukplastik ofta rekommenderas för patienter som omfattas av 10 procent av sin idealvikt .

varaktighet resultat

Beroende på hur bra du tar hand om din kropp efter ingreppet kan en bukplastik vara allt från några månader till flera år. Signifikant viktökning eller viktminskning kan ha en betydande inverkan på utseendet av buken . Graviditet är en annan faktor som kan förändra konturerna av den nyligen formade buken . Även efter det förfarandet är det viktigt att upprätthålla en hälsosam kost och regelbunden motion rutin för att hålla musklerna företaget och viktökning i schack . Med en stadig diet och motion program , kan en bukplastik i upp till fem år eller mer . I enlighet med förfarandet kommer framstegen att utvärderas under jämna mellanrum av efterföljande besök till plastikkirurg kontor .

Recovery

Genomsnittlig återhämtningstid efter en bukplastik är normalt två till fyra veckor , varefter många patienter kan återgå till skolan eller arbetet . Ärren från förfarandet brukar ta längre tid att blekna och läka . I vissa fall kan det ta några år för ärren att läka betydligt . En snabbare läkningstiden för ärrbildning är ungefär tre månader . Återhämtning kan ske snabbare om patienten får mycket vila , har en kost rik på vitaminer och näringsämnen, undviker ansträngande aktivitet och håller buken förhöjda .

biverkningar

Som med de flesta operationer , biverkningar är akut smärta, svullnad och blåmärken , ömhet och även domningar i buken som kan pågå flera veckor . Läkare kommer ofta ut medicin för att minska smärta och allmänt obehag . Svullnad och blåmärken kan lindras med en kall kompress placeras över buken. Läkare kan också ordinera en topisk kräm för att hjälpa bukplastik ärr läka ordentligt och snabbt .

Risker

Alla operationer innebär hälsorisker för patienten . Vissa operationer är mer riskfyllda än andra . Du bör ha i åtanke att ett kirurgiskt ingrepp kan leda till dödsfall, men det är sällsynt . Om bandage inte ändras så ofta , kan en infektion utanför bakterier påverkar magen vid snittet linjen . Andra risker inkluderar blodpropp , överdriven blödningen och dålig läkning av ärr . Se till att rådfråga din plastikkirurg omedelbart om någon av dessa hälsorisker påverkar dig efter ingreppet . Låt inte en infektion eller blödning gå utan uppsikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.