hur man förbereder för knäoperation : tibialnerven ischii överföra

Jag hade min första av tre knä operationer i november 2007 som en följd av en bilolycka .

med knäoperation kan variera från enkla till komplexa . Min första operation var en tibial ischii Transfer och lateral Release . Jag hade ingen aning om hur intensivt smärtsam detta skulle vara eller hur mycket hjälp jag skulle behöva .

Detta är inte en artikel med läkare . Det är tänkt att vara information som jag skulle ha velat veta innan min operation . Jag visste att det skulle vara ont , men jag hade ingen aning om hur mycket eller det viktigaste jag skulle behöva i mitt hem .
1 .
före operation, se till att du be din kirurg så många frågor som möjligt .

viktiga frågor att ställa skulle innefatta Sjukhusvård , sjukgymnastik krav , ordna hemvård vid behov , begränsningar efter operation och återhämtning .
2 .
Om du för närvarande arbetar och kvalificera sig för sjukförsäkring , få denna process som inleddes före operationen.

Om du behöver mediciner och inte har någon tillförlitlig att få dem åt dig efter operationen , be läkaren att skriva recept före din operation så att du kan ha dem när du kommer hem .

3 .
begära att få ditt kryckor eller rollator (ja , jag var tvungen att använda en rullator ) före din operation . Öva att använda dem i ditt hem . Om möjligt , besök hos sjukgymnasten i förväg och be om några enkla " kryckor " eller "Walker " utbildning .
4 .
Ta bort alla skinnfällar från ditt hem . Ta bort eventuella delar av huset som är belamrad som kan vara potentiellt farliga för dig att få runt .
5 .
Köp en badstol och en har en handhållen dusch är installerat . Kontrollera att det finns en kraftig grepp bar i ditt badkar eller dusch .

Dessa poster är mycket viktiga för din säkerhet i badrummet .
6 .
Gör alla av din post- operation möten med din kirurg före din operation . Ta hjälp av någon som kan ta dig till dessa möten och bekräfta detta före att gå in för operation .
7 .
Flytta någon produkt som du använder ofta till låga hyllor som är lätta att nå .

Inköp lätt att laga mat om man bor ensam . Flytta runt kommer att bli svårt så håll det enkelt .

Fylla på magasin och några bra böcker . Om du inte har en , investera några dollar i en korg för att hålla dina objekt på ett ställe . Detta är ett bra ställe att förvara tv: ns fjärrkontroll , pennor , papper och din mobiltelefon så att de alla är lätt tillgängliga.

Extra kuddar kommer väl till pass för att lyfta benet , så har dessa färdiga i förväg .
8 .
Beroende på säsong , behöver du flera par shorts eller vida ben byxor svett . Bygeln du kommer att bära efter operationen är stor och osmidig. De flesta kläder passar inte över det .

Fråga om huruvida sjukhuset kommer att ge dig en Polar Ice maskin för ditt ben . Detta är ett viktigt hjälpmedel för din återhämtning och fungerar mycket bättre än kylklampar . Kontrollera att du har en av dessa till varje pris !

Du behöver även robust sneakers att ta sig runt . Du kommer att vilja undvika att halka till varje pris . Detta kommer från röst erfarenhet !
9 .
Gör en lista på alla som kan hjälpa dig , tillsammans med deras telefonnummer . Fråga i förväg om någon kan hjälpa till med med tvätt , måltider eller ta dig till möten .
10 .
Använd din CPM maskin religiöst . Din läkare kommer sannolikt rekommendera denna maskin och få det levererat till ditt hus av en medicinsk distributionsföretag . Det är viktigt att du är konsekvent i att använda detta enligt läkarens order för en snabbare återhämtning. Det är inte smärtfritt , men det hjälper . Använd det endast enligt anvisningar från din läkare .
11 .
Detta är en svår och mycket smärtsam operation . Med detta förfarande är din skenben bruten och din ischii flyttas , vilket jag säga icke- medicinskt . Om du är beredd , kommer du att återhämta sig så mycket fortare .

tips och varningar


 • Drick mycket vatten . Operationen är dränerande och du vill stanna hydrerade
 • Ät ordentligt . Enkla måltider är bäst .
 • Vila mycket . Känn inte att du får roa någon . Denna operation är invasiva ( du har en bra storlek ärr ) och inte en picknick !

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.