hur man häver hammartå och liktorn kirurgi

Du har vetat länge att liktorn och hammartå operation var nödvändig . Du gjorde det till slut det stora beslutet och läkaren håller med och har förklarat processen . Du är nu i händerna på kirurgen , men . . . ? Vet du hur man förbereder och sedan återhämta sig från hammartå och liktorn operation ? Följande tips kommer från någon som har haltade genom processen och detta är alla baserade på min personliga erfarenhet. Din återhämtning tidslinjen beror på graden av liktorn och den faktiska kirurgiska ingrepp valt . Det lönar sig att få detta gjort tidigare i livet än senare . Ta lite tid att förbereda ( före kirurgi ) för att göra din återhämtning lite mindre problematiskt och känslomässigt traumatiska
1 .
före operation
Schema kirurgi när en vän eller familjemedlem kan hjälpa dig hemma de första dagarna . Detta Öppen kirurgi tar en till två timmar och återhämtning ungefär två till tre timmar . Någon annan behöver köra dig hem .
2 .
Samla favorit episka romaner , CD , video och andra distraktioner ( stickning , ritning eller något som inte inbegriper spetsiga föremål ) . Glöm inte god tillgång till din dator . Identifiera butiker som erbjuder kostnadsfri elektriska rullstolar ( livsmedelsbutiker och varuhus ) .
3 .
Köp två stora mycket fast kuddar för propping upp fötterna ovanför huvudet . Två ger variation i höjd för att sitta och sova . Kuddarna kommer att bli din läggdags kompisar för de kommande sex veckorna
4
Rådgör med din läkare om : . tillgänglighet resurser ( vandrare , käppar eller kryckor ) , tillfällig handikapparkering hängetikett , post-op kirurgi sko eller starta upp , och skydd till dressingen medan du badar eller tar en dusch . Dessa är de fulaste skor du någonsin kommer att bära . Plastpåsar rekommenderas inte eftersom det kondens kan få din fot våt . Många alternativ finns , men min läkare rekommenderade Seal Tight Original Cast och bandage Protector .
5 .
RECOVERY
Om du har hammartå operation med liktorn förfarande kommer du att ha en pin utskjutande ut i slutet av din andra tån . Slå inte det här mot någonting , speciellt när foten är stel . Din fot kommer att bli förlamad för två eller tre dagar och om du slår att stift hårt mot något du förmodligen omedvetet bryter upp den och du kommer att kräva ett andra förfarande . ( Jag slog min stel fot sätta sig i bilen direkt efter återvinning och visste inte om skadan förrän min läkare besök en vecka senare. )
6 .
Ice foten ( över dressingen ) flera gånger om dagen . Följ läkarens post- op instruktioner och rekommenderade isbildning frekvens . Få två frysackumulatorerna före operationen så man kan vara på foten och den andra omfrysning . Håll foten högt så mycket som möjligt under en till två veckor . Detta skapar goda möjligheter stretching . Samtidigt går runt huset på kryckor min fot kändes som exploderar och jag fann det lämpligt att sitta på en pall och vila min fot på disken . (Du kan se orsaken till stretchövningar. ) När det känns svullen och tight , stanna och ta tid att lyfta den med is i 30 minuter .
7 .
nr viktbärande på foten i minst två veckor . Använd kryckor så mycket som möjligt under de första två veckorna . Du kommer så småningom att hitta dig själv att gå på hälen och den motsatta sidan av foot. Avoid trappor och akta dig för skräp på golvet .
8 .
ta den ordinerade mediciner (läkemedel smärta och antibiotika ) enligt anvisningarna. Runt den tredje veckan ibuprofen var tillräcklig och det bidrog till att minska svullnaden . Räkna med smärta och obehag medan foten läker .
9 .
Rastlöshet sätter in efter två eller tre veckor . Ignorera det. Ju mindre tid du lägger på fötterna , desto snabbare svullnaden försvinner . Kör aldrig när du är på receptbelagda smärtstillande medicin ( ridning i tung trafik kan också vara traumatiskt ) . Ungefär tre veckor kommer du att undra om din fot någonsin kommer att vara normal igen . Det är normalt. Jag hittade en stor lättnad att söka " liktorn post- op " och svullnad på nätet .
10 .
Ta det lugnt och sova mycket . Tryck inte att bli aktiva . Undvik folkmassor men fly till avdelning och livsmedelsbutiker med elektriska rullstolar . Du kommer att vilja få ut ur huset
11
på vägen
fyra eller fem veckor efter operationen kommer läkaren att ta bort förbandet och stift (om tillämpligt ) .-Detta är relativt smärtfritt . Du bör planera för att använda mjuka bekväma skor för de närmaste månaderna . Ta ett par sneaker-typ skor , speciellt ett par med en kantighet eller bred tå område , till läkarna när förbandet avlägsnas .
12
förväntningar : .
inte föregripa bär mode skor under en lång tid , inte heller bör du någonsin bära spetsiga tår och höga läker om du inte vill att liktorn återvända . Svullnad återkommer under minst sex månader om man står för länge . Kom ihåg smärta i liktorn som gjorde att du har detta förfarande gjort ? De flesta av mina post- op obehag var aldrig sämre än sämre dagar före operation . Planerar på att göra post- op fot övningar som förskrivits av din läkare och eventuellt genomföras med en sjukgymnast .
13
For What It's Worth-.

12 november 202C Jag hade en liktorn på min bort vänster fot och hammartå opereras . Smärtan är betydligt mindre , kanske för att jag vet vad som väntar , kanske för att jag inte har fixat pinnen och böjde den på resan hem från operationen. Det kan vara lugnande att jag har valt att upprepa denna process . Lycka till alla som har diskuterat detta och att alla som har läst min återhämtar förslag .

tips och varningar


 • Plan mycket stationär förströelser
 • Räkna med obehag och ta förskrivna läkemedel
 • Följ läkarens råd-på allvar
 • foten blir stel de första dagarna efter operationen. Var mycket försiktig om oavsiktligt ( och omedvetet ) att slå den , speciellt om ett stift sätts in i hammartå .
 • inte få klä våt .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.