hur man höjer blodtrycket och långsam hjärtrytm

Om du har lågt blodtryck, kallas det hypotension. Blodtryck är den kraft av blod som trycker mot artärerna när det pumpas från hjärtat. Den mäts i systoliskt (tryck medan hjärta pumpar blod) och diastoliskt (tryck medan hjärta är i vila mellan beats) blodtryck. Det brukar skrivas som systoliskt över diastoliskt. Enligt National Heart, Lung and Blood institutet, är normalt blod tryck för vuxna yngre än 120/80 millimeter kvicksilver (mm Hg). Om det är lägre än 90/60 mmHg anses det hypotension. Det finns olika sätt att höja ditt blodtryck. Om ditt stiger pulsen, inte alltid skapa en motsvarande ökning av blodtrycket. Det finns också också sätt att kontrollera din puls för att hålla friska, men det finns ingen direkt koppling till blodtryck
1.
Om du har hypotension, öka försiktigt mängden salt i din kost. Enligt Mayo Clinic, kan natrium höja blodtrycket. Du bör dock kontrollera med din läkare först, eftersom för mycket natrium kan leda till hjärtproblem senare i livet.
2.
Drick mycket vatten. Ju mer väl hydrerad du är, desto mer blodvolymen det kommer att finnas. Det kommer också att bidra till att förhindra uttorkning, vilket kommer att bidra till att öka ditt blodtryck. Av samma skäl, undvika alkohol.
3.
Inte korsar benen och överväga bära stödstrumpor, rekommenderar NHLBI. Strumporna sätta tryck på dina underben att hjälpa till att flytta blodet genom kroppen.
4.
Tar mediciner. Om du har ortostatisk hypotension, där blodtrycket sänks när du reser dig upp, du kan föreskrivas Fludrocortisone. Det bidrar till att öka blodvolymen. Om problemet är kronisk, kan du använda medicinen midodrine. Enligt Mayo Clinic, begränsar dina blodkärl från att expandera, höja blodtrycket.
5.
Om du funderar på att sakta ditt hjärta slå i vila, sedan öka din nivå av fysisk aktivitet. Du kommer att märka att när du tränar, din ökar hjärtfrekvensen, och när du slutar att utöva, det gradvis återgår till det normala. En normal vilopuls är ungefär 60 till 90 slag per minut (bpm). Börja ett träningsprogram och gradvis öka din kondition. Idrottare tenderar att ha pulser i intervallet 40 till 60 slag /minut. Detta beror på att deras hjärtan är starkare och har mindre arbete att göra för att pumpa blod.

Tips och varningar


 • Symtom på hypotension är yrsel, svimning, illamående, törst och trötthet. Om du upplever någon av dessa, är det viktigt att rådgöra med din läkare om hypotension.
 • Ofta lågt blodtryck är inte ett allvarligt tillstånd, men din läkare kan vilja övervaka dig.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.