hur man kan bli av uppkördhet efter en hysterektomi

Uppkördhet efter en hysterektomi är en vanlig , om än obehagligt , bieffekt av denna typ av operation . Uppblåsthet är delvis orsakas av både förstoppning och överflödig gas som ofta förknippas med buken operationer . De flesta läkare rekommenderar att efter hysterektomi uppblåsthet kommer att lösa sig med tiden , men den här tidsramen kan variera från person till person. Det finns åtgärder patienterna kan vidta för att minimera uppkördhet efter en hysterektomi
1 .
Inköp simetikon tabletter för att lindra gaser i magen . Simetikon finns även i flytande form och är lätt tillgängliga över disk på apoteket utan recept .
2 .
Lägg linfrö till din diet , antingen i frukostflingor eller blandas i med andra livsmedel . Linfrö innehåller mycket fiber och kan hjälpa till att få ditt system kommer att lindra förstoppning .
3 .
Ta en pall mjukmedel för att hjälpa lossa avföring för att hjälpa dem passera och lindra förstoppning . Pall mjukgörare bör endast tas på läkarens rekommendation.
4 .
Öka ditt vätskeintag för att hjälpa spola systemet av överskjutande gifter som kan öka uppkördhet . Minst åtta sex -ounce glas vatten rekommenderas dagligen.
5 .
Undvik mat med högt natrium samt drycker med koffein . Natrium -rika livsmedel och koffeinhaltiga drycker som kaffe , te eller läsk kan göra dig behålla överflödig vätska .

tips och varningar


 • Resume regelbunden motion så snart som din läkare ger dig grönt ljus att göra det . Regelbunden motion är ett utmärkt sätt att stärka din kärna magmusklerna , som drabbas under hysterektomi , samt för att lindra förstoppning som orsakar efter hysterektomi uppblåsthet .
 • Långvarig frånvaro av eller sällsynta tarmtömning , som ett villkor att som illeus eller långvarig tarm lättja , bör anpassas till din läkare . Dessa symtom kan vara ett tecken på en höft infektion och en inre blödning eller annan skada .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.