hur man läka efter borttagande av plattor och skruvar av en bruten fotled

Så du kanske har gått igenom våndan av en komplett bimalleolar fraktur , är dina ben nu läkt och fotled fungerar igen . Du bestämmer på om du ska ta bort plattor och skruvar som håller ihop din fotled tillsammans . Jag kommer att berätta hur man ska klara detta beslut , med hjälp av personliga erfarenheter. Om du väljer att söka avlägsnande , ska jag berätta hur jag återhämtat sig efter det förfarande
1 .
* Jag är ingen läkare . Jag bara ge er min personliga erfarenhet här .


Om du vill ha dina plattor och skruvar bort till doktorn (om möjligt ) att sätta utrustningen i. Varje ben specialist skulle kunna fungera, men jag rekommenderar att gå med den person som är mest bekant med deras arbete . Jag väntade 4 år för att hantera de begränsningar av den utrustning och bestämde att det bara behövde göras efter att det bara börjat bli mer och mer av ett problem . Tala med din läkare.
2 .
Om din läkare samtycker till hårdvaran bort , jag skulle rekommendera att prata med ditt försäkringsbolag så att du gör allt som förväntas av dig , för att se till att du eller hur t fast med en stor faktura. Vissa försäkringsbolag kräver vissa preoperativa test , men för yngre personer sin en teknikalitet . Det sa jag upptäckte att jag hade ett onormalt ( bara av en slump ) under de proven , så om de schema tester gör dem .
3 .
Försök att planera dina tester i en kirurgisk centrum , i stället för ett sjukhus , ( såvida du inte har komplicerade medicinska behov som kräver andra specialiteter på ett sjukhus ) . En kirurgisk centrum kommer att ge dig ett mycket bättre ( läs trevlig ) upplevelse . Du kommer inte att vara omkring trauman , kommer din utnämning hållas i tid , och det bästa av allt du brukar vara runt en majoritet av de virus som finns i sjukhus . Kirurgiska centrum är endast för skärmade verksamhet . Att notera att se om du har en HMO som inte bara är läkare i nätverket , men platsen och alla som kommer att arbeta med dig är också i nätverket .
4 .
Plats för en ny samtalet dagen innan operationen kan kännas som en evighet , om du inte får man vara säker på att ringa till centrum för att kontrollera att allt är i sin ordning . Du är mycket nervös nu , men inte vara. Titta bara fram emot att kunna komma tillbaka till ditt liv i några veckor . ( Jag skulle vilja säga ett par dagar , men att säga ett par veckor spelar det säkert . )
5 .
får inte äta eller dricka kvällen innan operationen . Detta kan även inbegripa vatten , men kolla med din läkare eller sjuksköterska. Om du har recept eller andra läkemedel bör du kontrollera med din läkare för att se hur detta kommer att interagera med din operation . Tänk jag är ingen läkare och alla råd jag nämner här är vad jag har gjort innan min förfarande .
6 .
När du kommer att göra ditt papper arbete har ditt ID- , försäkrings- kortet och samarbete betala om det behövs . Du behöver också några remisser för försäkringsbolag. Du bör ha en drivrutin för att ta dig hem . Har din chaufför även ta ett par kryckor , kommer det att göra din postoperativ liv lättare . Var noga med din förare innehar dina värdesaker-telefon , plånbok , smycken , etc.
7
Det första de kommer att göra när du får tillträde är tagg du med ett armband , kommer det att lista . eventuella allergier måste du vara säker på att de vet vad allergier du har . Var noga med den information de har om dig är tillämplig , och att de är schemaläggning för att korrekt metod .
8 .
De kommer ta din livstecken och fråga dig om du har några frågor. De kommer ge dig en inter-venös dropp via handen . Du bör fråga dem om du ska , och när, för att göra en knytnäve så att de kan hitta en ven lättare . Generellt de inte kan be dig , men det kan hjälpa en del .
9 .
Efter IV, anestesiolog den person som " knackar du ut " kommer att prata med dig . De kommer att fråga dig om din sjukdomshistoria . De skulle älska att veta om du någonsin har givits gas eller lagts i det förflutna . Om du någonsin haft ett problem låt dem veta . Du kanske också vill veta om de kommer att administrera smärtstillande medan du är under . Vissa gör det, ibland läkaren också gör lokala bedövande av webbplatsen . Du kanske vill antyda att du vill Phenyl efter operationen , eftersom det hjälper kroppen att producera sitt eget smärtstillande och inte få dig sjuk som det använder era kroppar endorfiner för att lindra smärta . Det kommer i slutändan att läkarna beslutet .
10 .
Efter operationen kommer du troligen har ont i genom och en otäck värk i benet . Detta är naturligtvis normalt , när de frågar dig om din smärta ska du berätta för dem exakt vad du känner . Men du bör också veta att allting under en 5 är ganska mycket ignoreras av sjuksköterskan. A 4 kan få din sympati , men de kommer troligen att ignorera det också . Så om det gör ont berätta det gör ont . Dess ganska svårt att kvantifiera smärta , så de är i grunden frågar dig hur du kvantifiera denna smärta .
11 .
Om du har några Luden hosta som skulle kunna hjälpa i halsen lite , skulle jag inte ta något läkemedel . Men om du är i en mycket smärta , be dem ge dig en smärta piller för att gå samtidigt som det , eftersom apoteket kan ta timmar att fylla ut ditt recept.
12 .
Ta det lätt när du kommer först hem . Försök att ha någon att hjälpa dig runt . Om du har en ryggsäck använder det och dina kryckor för att ta sig runt. Om du är en Rambo , kan du inte ens behöver kryckor , men jag ville inte skada stygnen så jag gjorde . Håll foten högt och ständigt kyls med en kylklamp , hålla bandage torr ( sätta något mellan förpackningen och den bandage så isen inte kondenserar på suturer . )
13 .

Följ din läkares rekommendationer för avlägsnande av bandage , städning etc.
14 .
Gör en uppföljning tid ca 2 veckor från din operation .
15 .
Njut av ditt liv , du är förmodligen 10-25 % bättre sedan när du hade dessa plattor där. Viss forskning som säger ha bort plattorna medan du är yngre kan hjälpa till benet . Några preliminära forskningen säger att benet blir beroende på plattorna och orsaka benen vara stela och skörare , ta bort dem tidigare hjälper benet växa ordentligt . Återigen jag är ingen läkare , men känn dig fri att prata med en till fråga dem om något av detta . Du får gärna kommentera och berätta hur du gör , kan jag dela med mig av mina uppdateringar också .

Lycka till !

tips och varningar


 • Smärta är mest psykologiskt . Om du kan ta itu med det kommer din kropp att läka snabbare .
 • Ice bidrar till att minska inflammationen.
 • Se mitt tidigare eHow om du bara bröt fotleden . Detta är del 2 .
 • Om du letar efter någon att berätta om denna hårdvara är värt att ta bort , just nu , säger jag absolut . Om din sjukförsäkring täcker det, fråga din läkare vad de tycker !
 • Återigen jag är ingen läkare . Jag är bara så att du får min personliga erfarenhet här
 • uppmärksam på tecken på infektion
 • Se upp för överdriven sjukdom ( särskilt om du inte har tagit smärtstillande medel-. smärtstillande läkemedel kan ge illamående )
 • gärna ringa din läkare om du har några frågor , när som helst .
 • de första 24 timmarna efter operationen bör du ha din läkare personsökare \ telefonnummer förfogande om ni behöver det .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.