hur man vara beredd på hemkomsten efter höftledsplastik

Facing höftledsplastik är inte lätt . Att vara förberedd och ha allt du behöver för ditt hem från sjukhuset och återvinning är viktiga . Du kommer inte vara för mobil ett tag . Det är bäst att ha vad du behöver väntar på dig . Jag är en höftprotes " Survivor " Jag har tagit med tips och information som hjälpte mig igenom en mycket tuff tid
1
Det bästa stället att hitta ett minne kudde skum kil finns på: http://www. makemeheal. com .
Du kommer att tillbringa mycket tid i sängen ett tag . Du kommer att tycka att kilen kommer att göra det lättare att sitta upp och det kan användas under benen . Med alla de timmar av att vara i sängen , jag hittade min läker skulle värka . Kilen tog trycket från mina ben .
2 .
Du vill vara så självförsörjande som möjligt . För att hjälpa dig utan att böja sig ( en enorm no-no ) Du behöver en arsenal av självhjälp objekt . Du kan köpa det mesta som du behöver på nätet på :
http://www. colonialmedical. com
De erbjuder ett kit höftprotes för mindre än $ 30,00 som innefattar
1 . Big Hook Dressing Stick
2 . 26 " Lätt Reacher
3 . 16 Â u00BC " Plastic Skohorn
4 . Perma-Ty u2122 Elastisk Skosnöre
5 . Scrub Pal-Hourglass
6 . Sock Stöd med Foam Hanterar

De har också tagit upp toalettstolar , pads för din säng , dusch platser . Detta är ett bra ställe att gå för att få din måste ha objekt . Detta är inte en tid att snåla . Med din självständighet kommer att vara mycket viktigt för dig
3
Om du gör din egen mat , behöver du ett sätt att transportera mat , etc. . . när du använder en rullator . Jag hittade en cykel korg knuten till min rullator fungerade . En liten sida notera : korgen framför tungt , speciellt när det är fullt. Var försiktig , det kan tippa över och du kommer inte att kunna böja sig och plocka upp den .
4 .
Skaffa dig ett stort bord för att hålla i ditt rum .
lägga en lång fällbord bredvid min säng . Se till att det inte är för hög eller du kommer inte att kunna nå upp tillräckligt högt för att hämta poster . Jag höll massor av saker på mitt bord . Jag hade en korg för min make-up , en spegel , hårvård poster , mediciner , telefon , snacks . Varje morgon före min dotter gick till jobbet hon skulle se allt jag kunde eventuellt behov var inom räckhåll för mig . Kom ihåg att du måste komma åt saker utan att vrida eller böja för att undvika störning .
5 .
få lite skum rutor som är tjock nog att du kan placera dem på möbler så att när du sitter , du behöver inte släppa för låg . Jag använde min hemma och jag tog dem vart jag gick i mål var jag tvungen att sitta i en stol som var för lågt för mig att sitta i. Du kan beställa skum från efoam. com eller hitta en skum Fabricator i din stad .

tips och varningar


 • aldrig frestas att böja sig för att hämta poster .
 • Så snart som möjligt börja ta promenader med din rullator eller käpp .
 • alla dina rehab övningar religiöst .
 • Se till att du har gott om böcker och hantverk för att hålla dig sysselsatt .
 • Långa perioder av sängliggande kan orsaka fötterna för att bli kall , bär ull strumpor .
 • Heal smärta är verklig och oväntad . Min läker var så ömt att de kände sig mörbultad . Det finns faktiskt en hel del press på din läker när du är på sängläge . Var noga med att placera en kudde eller skum under din läker om du har ömhet .
 • duscha kan vara utmattande , se till att du har en duschstol .
 • Don't ge efter för depression . Detta kommer bara att hålla en vecka eller två . Jag förväntade mig att studsa tillbaka från höftledsplastik snabbt sedan jag var ung. Varje fall är olika. Det är värt det att vara smärtfri . Jag var aldrig smärtfri tills jag hade operationen , jag visste aldrig hur det kändes att vara i fred och ur smärta tills jag äntligen fick operationen . Du kommer att vara lyckliga och framgångsrika om du lyssnar på din läkare och du är beredd .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.