hur till återvinna från operation snabbt

Det är viktigt att planera proaktivt för att återhämta sig från operation . Om du har lyxen av att veta att operationen kommer upp kan du göra mycket nu för att göra saker mer hanterbara för dig själv . Om du är beredd med alla de resurser du behöver för att återhämta sig efter operationen, kan du ta en kortare tid för att återfå din hälsa . Läs vidare för att hitta hur effektivt att hjälpa dig själv eller en nära anhörig komma tillbaka till det normala genom att förbereda i förväg
1 .
förbereda din kropp
Fråga din läkare om eventuella särskilda anvisningar om motion och kost som leder fram till dagen för din operation .
starkare och mer hälsosam din kropp är före operation , desto bättre . Göra hälsosamma vanor nu en prioritet . Fortsätter att utöva enligt läkarens anvisningar före din operation .
Var uppmärksam på bränslepåfyllning kroppen healthfully en gång i enlighet med läkarens anvisningar . Troligtvis kommer en kost full av frukt , grönsaker och magert protein vara ett bra val .
Se till att du vet när du ska sluta äta och dricka före narkos , och veta om du ska ta receptbelagda läkemedel innan operationen .
2 .
Ordna frågor
betala dina räkningar. Komplett och delegera så mycket som rimlig i arbetet att få lite lugn och ro om din karriär ansvar . Ta hand om uppgifter som du inte ska behöva oroa sig efter operationen. Om möjligt , ta en dag eller två längre tid att återhämta sig än du tror det kommer att ta . Underskatta inte hur mycket tid och energi det tar att återhämta sig . Med mer tid kan du ägna all din energi till läkning .
3 .
montera din support
Det är dags att be andra om hjälp , eftersom du kommer att behöva det . Precis som du skulle vara glad att hjälpa en annan när de återhämtar sig från operationen , andra är glada att hjälpa dig .
Du behöver någon att köra dig till operation , att lyssna på instruktionerna postoperativt med dig ( du kan vara groggy när instruktioner ges ) , plocka upp alla recept du behöver , och att köra dig hem . Du kanske behöver någon att bo hos dig i minst 24 timmar efter operationen så att du är OK Fråga din stödnätverk folk att checka in på dig personligen eller per telefon regelbundet i dagarna efter dina medicinska förfarande .
Ställ upp två personer för att hjälpa dig ut på operationsdagen. Har en person som back up , i fall den första personen oväntat kan inte hjälpa trots allt .
4 .
Barn och husdjur
Vidta åtgärder för barn och husdjur tas om hand av av andra , antingen i ditt hem , eller bort . Inte planerar att ta hand om andra när du ska återställa .
5 .
Ordna din miljö
städa, eller har någon annan rengör den före operationen . Kontrollera golv är fria från hinder och kasta mattor , så att du inte resa . Om nödvändigt , flytta möbler för att skapa tydliga vägar till badrummet och runt huset . Har din debiteras telefonen vid sängen eller soffan . Har ett badrum på samma nivå som du är. Det är inte säkert att försöka göra trappor direkt efter operationen .
6 .
Montera Supplies
har några trevliga , lösa , bekväma kläder rena och redo att bära för de dagar efter din operation . Montera droger, mat, dryck , extra filtar , litteratur , glasögon , etc. Se till att allt du behöver är mycket nära till hands och lätt att få. Det bör vara inom räckhåll från sängen där du återhämtar . Överväga att öppna några paket eller flaskor piller framåt , divvying upp doser piller i en konkurrensbetingat piller låda osv
7 .
Know Your Instruktioner
Fråga din medicinska team vad som väntar under återhämtning. Fråga hur du kan förbereda nu vara redo . Ta reda på vad du ska bära och ta med för dagen för operationen .
som omfattas i steg 3 , se till att någon hör alla instruktioner efter operation med dig . Se till att du vet var din skriftliga anvisningar och alla recept . Läsa dem regelbundet . Cirkel och /eller markera de telefonnummer att ringa med frågor eller nödlägen .
8 .
Follow Through
Kirurgi är inte det sista steget . Du måste fullfölja genom att utföra alla instruktioner och /eller övningar från din läkare, terapeuter och andra medicinska experter . Skriv din uppföljning möten i kalendern på en gång, och visa upp för varje möte .

tips och varningar


 • Var snäll mot dig själv . Ta den tid du behöver för att återhämta sig.
 • Om du överdriva när återhämta , kommer du att må sämre, och tar längre tid att återhämta sig. Du är inte en superhjälte .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.