information om ryggradsfusion

Spinal fusion används för att permanent ansluta två eller flera kotor för att stoppa smärta från ryggraden skador , disk degeneration , infektion , skolios eller tumörer . Denna typ av kirurgi används när ryggvärk inte reagerar mer konservativ , icke-kirurgisk behandling och är vanligtvis bara rekommenderas efter andra typer av behandlingar är misslyckade

före operation

Din läkare kommer att begära att du genomgår flera olika typer av tester innan man går vidare med en spinal fusion . X-strålar, datortomografi (CAT ) och magnetisk resonanstomografi ( MRT) scans kan användas för att utvärdera tillståndet i din ryggrad . En myelogram kan vara användbart om din läkare misstänker att ditt problem har sitt ursprung i en disk mellan kotorna . Under en myelogram är färgämne sprutas in i disk, så att den kan ses på röntgen . Du kan uppleva smärta i disken under detta förfarande, som kan hjälpa läkaren att bekräfta att skivan orsakar din ryggproblem .

Fusion Procedure

Målet med spinal fusion är att eliminera rörelse mellan två kotor , minska eller eliminera smärta . Fusion sker genom att placera en bentransplantation i utrymmet mellan kotorna . Bone för transplantatet kan levereras av patienten eller en donator . Om ben levereras från patienten , är det oftast tas från höften . När benet är på plats är metall stavar och skruvar införts för att gör att området kan säkringen . I vissa fall , kastar eller hängslen behövs för att hålla området orörliga under fusion . Enligt American Academy of ortopediska kirurger , minskar ryggradsfusion spinal flexibilitet, men de flesta patienter kommer inte att uppleva en betydande förlust av rörelse eftersom endast en liten del av ryggraden är smält .

Recovery

Du kommer förmodligen uppleva smärta i flera dagar efter din operation och kommer att kräva smärtstillande . En del av din återhämtning kommer att innebära att lära sig sitta , gå, stå och gå och samtidigt hålla din ryggrad i anpassningen . När du lämnar sjukhuset , måste du ordna med transport som gör att du kan ligga ner eller luta sig tillbaka . Vara aktiv är en viktig del av din återhämtning och din läkare kommer förmodligen föreslår att du börjar förbättra din styrka och uthållighet till fots. Som ni läka , kommer du att kunna avancera till andra former av motion , som att använda ett löpband eller simning .

Varningstecken

Som med alla typer av kirurgi finns det risker förknippade med spinal fusion . Du måste vara uppmärksamma på de tecken på infektion eller blodpropp i de första veckorna efter din operation. Smärta i vaden , rodnad eller ömhet under eller över knäet och svullnad i din fotled, fot eller kalv kan indikera möjligheten av en blodpropp . Om ditt sår blir infekterat , kanske du märker att det är röd , öm och lite svullen . Pus kan börja rinna av från snittet . Du kan uppleva en feber och frossa. Om du upplever något av dessa symtom är det viktigt att kontakta din läkare omedelbart eller åk till akuten .

långsiktiga resultat

Beroende på svårighetsgraden av ditt problem , kan du inte vara helt smärtfri efter du läka från din operation , men du kommer förmodligen uppleva en betydande minskning av smärta . De områden i ryggraden ovanför och nedanför fusion kommer att uppleva mer stress till följd av fusion och det är möjligt att du kan behöva ett annat förfarande under de kommande åren på grund av den extra påfrestning på din ryggrad .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.