katarakt laserbehandlingar

I det förflutna , ögonläkare behandlas ofta katarakt problem i senare stadier av sjukdomen , efter att patienterna hade utvecklat dålig syn . Idag med utvecklingen av Laserbehandling är grå starr problemet behandlas mycket tidigare i processen . Starr Laserbehandling är en insats som optiker utför med hjälp av ett mikroskop för att korrigera synproblem . På grund av den ringa storleken på öppningen genom vilken operationen genomförs vanligtvis inga stygn behövs

inför starroperation undersökning

Cataract är en ögonsjukdom som innebär grumling i ögats lins . Det påverkar i allmänhet äldre personer . Under årens lopp är vatten kontinuerligt absorberas i ögats lins , vilket orsakar viss svullnad av fibrer av linsen . Med tiden kan en sådan uppbyggd blockera linsen och hämmar vision . Före själva katarakt återsändandet , är patientens öga granskas systematiskt för att avgöra lämpligheten av en sådan operation. Också , optiker kontrollera för andra ögonproblem , vilket kan komplicera katarakt bort . Ofta uppföljning synundersökningar och tester rekommenderas . Dessa extra åtgärder är utformade för att undvika problem , även om läkarna är överens om att chanserna att patientens öga avslå plastlinsen , som ersätter linsen med grå starr , är mycket liten .

Användning av lokalanestetika för kataraktoperation

Nästan alla grå starr avlägsnas verksamhet bedrivs med lokalbedövning . Till skillnad från en narkos , kan lokalbedövning patienten att vara fullt vaken under operationen, men känner ingen smärta under förfarandet. Under operationen , förlorar katarakt patienten mesta av sin vision . När ett objekt rör sig nära ögat , kan patienten ser fortfarande en vag bild av föremålet , men inte tillräckligt för att veta vad det är .

Cataract borttagningen

Katarakt försämra synen genom att blockera ögonlinsen . Genom att använda ny teknik , läkare kan utföra en laser katarakt borttagningen . Operationen varar vanligen cirka 20 minuter , men det kan ta längre tid. Under denna operation , tar bort den läkare linsen i ögat med katarakt , och ersätter den med en klar plast lins . Detta plastlins , ofta kallad intraokulära implantat , kommer att vara permanent placeras i ögat . Den återställer dramatiskt patientens syn över tid

roll Laser i Katarakten borttagningen

namnet på operationen är något bedrar . kataraktoperationen avlägsnande kirurgi inte görs med laser som det påstås . Lasern används bara efteråt , om det finns smärre problem med lyktglas av plast , såsom linskapseln blir grumlig . En laser används för att det inte är nödvändigt att göra en annan snitt i ögat för att utföra denna funktion .

Vad händer efter Operation av grå starr ?

Mest katarakt patienter upplever en viss förbättring i deras ögon omedelbart efter grå starr avlägsnas . Normalt tar det en stund för full vision skall kunna återupprättas. Denna process kan vara så lång som två månader , beroende på patientens allmänna ögonsjukdom . Efter operationen , är chansen att din glasögon recept kommer att förändras eftersom plasten linser i allmänhet fungerar bäst för långväga vision .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.