kirurgi för viktminskning fakta

De risker och sjukdomar som förknippas med sjuklig fetma blir mer offentligt diskuterade , människor letar efter sätt att banta och förbättra sin hälsa. Även äta hälsosamt och få massor av motion är alltid rekommenderat , många människor behöver något mer för att hjälpa dem . Kirurgi för viktminskning är kirurgi i magtarmkanalen som kan leda till dramatiska väga förlust med återföring och förebyggande av vissa fetmarelaterade sjukdomar . Detta kan vara en livräddande operation för vissa människor och positiva hälsoeffekter är många . Men som med en större operation , bör de risker och fördelar att diskuteras med en läkare

kvalifikationer

Som alla större operation , det finns många komplikationer som kan uppstå och inte bara den som vill släppa några pounds kan genomgå denna procedur . Normalt bör patienter vara 100 pounds eller mer övervikt med ett BMI på 40 eller högre . Någon som har ett BMI på 35 eller mer kan få om hon har vissa hygienkrav orsakade av fetma . Kandidater för överviktsoperationer måste också genomgå grundlig hälsa utvärderingar

restriktiva förfaranden

Flera typer av kirurgi för viktminskning finns . En läkare kommer att diskutera dessa alternativ med patienten och det lämpligaste förfarandet kommer att beslutas . De flesta av de operationer delas in i två kategorier : restriktiv och malabsorptive . Restriktiva förfaranden inkluderar gastric banding och ärm gastrektomi . Kirurgen kommer att skapa en liten påse i magen som begränsar hur mycket mat kan passa . Den personen kommer att känna bättre snabbare och kommer inte att kunna äta för mycket .

Malabsorptive Rutiner

Malabsorptive förfaranden är mer sällsynt och vanligen åtföljs av någon typ av begränsande kirurgi . Tunntarmen är omdirigeras och en del av det hoppas över i rötningsprocessen . Tarmarna absorberar kalorier och näringsämnen, så genom att hoppa över en del av det är mindre kalorier absorberas in i systemet .

Kombinerad Rutiner

Många läkare väljer att göra en kombination av dessa två typer av förfaranden . Denna kombination skördar fördelarna med att minska upptaget av kalorier och minska storleken på magen . Dessa rutiner omfattar gastric bypass och Biliopancreatic avledning med duodenal switch .

Risker

Som alla stora operationer , det finns allvarliga risker kirurgiska ingrepp mot övervikt . Några av dessa risker är smärta och blödning , infektion , hjärtinfarkt , stroke , organskada , lungemboli , bråck , bröstsmärta , kollapsade lungor, matsmältningsproblem, förstorat hjärta , gallsten , illamående , stomi obstruktion , läckage vid kirurgi plats , dumpning syndrom , undernäring och ibland även dödsfall . Dödligheten för gastric banding är 0,1 procent och räntan på gastric bypass är 0,5 procent .

Fördelar

Magsäckskirurgi oftast minskar eller eliminerar hälsoproblem som är förknippade med sjuklig fetma . Dessa sjukdomar innefattar typ 2 diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck . Hos många patienter har dessa sjukdomar helt återförda inom bara några dagar av kirurgi , ger dem möjlighet att gå bort av diabetes och blod mediciner trycket helt . Komma ner till en hälsosam vikt kan minska risken för vissa cancerformer också . Andra fördelar med operation inkluderar bättre rörlighet , högre energi och bättre självförtroende .

Diet

efter kirurgi för viktminskning kommer patientens diet måste vara strikt reglerad och kommer att vara drastiskt annorlunda från de livsmedel de hade före kirurgi . Den delen av magen som håller maten blir betydligt mindre, så det belopp som det kan ha kommer att vara mindre . Det är viktigt att se till att den mat du lägger in i magen är full av näringsämnen och tillgodose en del av ditt protein krav för dagen . Det är också viktigt att hålla sig väl hydrerad och att vidta lämpliga mängder vitamintillskott varje dag , som den rekommenderade dagliga dosen inte kan nås via livsmedel ensam .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.