knä band kirurgi problem

Den Lap-Band är ett varumärke för den kirurgiska genomföra används under gastric banding förfarandet . Gastric banding är en typ av bariatric ( har att göra med fetma ) operation som innebär sätter en uppblåsbar silikon band runt den övre delen av magen . Bandet kan sedan utvidgas eller deflateras genom att injicera saltlösning i den i en hamn i buken . Denna justerbara band begränsar storleken på magen öppningen så maten måste passera igenom långsammare . Detta begränsar den mängd kalorier som kan vidtas i , gör det möjligt för patienten att gå ner i vikt .

minimalinvasiva

fördelar med att använda LAP-BAND systemet är att magsäcken bindande är minimalt invasiv , relativt säker och justerbar . Det finns färre risker och lägre dödlighet efter operationen än med flera andra kirurgiska ingrepp mot övervikt , inklusive gastric bypass . Eftersom det sker laparoscopically ( genom ett mycket litet snitt ) , är det mindre ärrbildning och mindre chans för operation infektioner . Under Lap-Band kirurgi , är tarmarna inte omdirigeras och det finns inga mage snitt .

Återhämtningstid

Återhämtningen tid för Lap-Band System kirurgi är jämförelsevis mindre än många andra kirurgiska ingrepp mot övervikt . Operationen utförs vanligtvis i öppen vård . Det finns också mindre smärta till följd av operationen . Vanligtvis kan patienten återgå till arbetet och sina normala aktiviteter inom en vecka.

biverkningar

biverkningar av Lap-Band är vanligtvis mindre allvarliga än mer invasiv kirurgi . Det finns färre risker för näringsbrist , och graden av komplikation och död är relativt låg . Vissa risker är involverade i operationen , som perforation av magsäcken och infektioner. De vanligaste postsurgery komplikationer är sura uppstötningar , illamående och kräkningar , band avvikelser och mage obstruktion .

Justerbar

Eftersom Lap-Band är justerbar , finns det flera som därigenom uppnås. Detta minskar behovet av uppföljning kirurgiska ingrepp för att göra ändringar och justeringar . Den tillåter också utbyggnad av magen för tider då näringsbehovet är större, exempelvis under graviditet . Detta möjliggör också för stadig och kontrollerad viktminskning på lång sikt .

Krav

I likhet med andra operationer , måste de sökande uppfylla vissa krav för att komma i fråga för operation . Patienten måste vara minst 18 år gammal . Hon måste också vara minst 100 pounds överviktig eller har ett BMI över 40 . Patienter med ett BMI på mellan 35 och 40 kan övervägas om de har vissa hälsoproblem relaterade till fetma . Kirurgi för viktminskning bör endast ses som ett alternativ när andra försök till viktminskning har misslyckats .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.