laserbehandling för Periodontala sjukdom

Den parodontala laser har endast nyligen godkänts av FDA för behandling av tandlossning . Eftersom uppskattningsvis 80 procent av befolkningen lider av parodontit eller annan form av tandköttsproblem , och eftersom tidigare kirurgiska behandlingar var så smärtsamt att många människor nekas eller avbrytas dem , detta nya , smärtfri och framgångsrik metod har stor potential

Funktion

parodontala laser fungerar på två sätt . Det använder ljusenergi för att ta bort sjuk vävnad och det dödar bakterier som orsakar parodontit och andra tandköttssjukdomar .

Funktioner

Lasern har en liten fiber som är ungefär lika tjock som tre olika typer av hår . Denna lilla fiber glider mellan tandköttet och roten av tanden och tar endast bort sjukdomen , lämnar frisk vävnad och ben . Det finns ingen kapning . Det finns därför liten blödning och ingen skada på omgivande vävnad och ben

Fördelar

Tandköttssjukdomar är nr 1 orsaken till tandlossning . Eftersom parodontala laser tar endast bort sjuk vävnad , finns det mindre smärta och blödning , mindre "nere " tid för patienten och en högre grad av framgång i att stoppa eller vända den förstörelse som orsakats av tandlossning .

Överväganden

Även parodontala laserkirurgi är relativt ny , är löftet att vända den härjningar av sjukdomen stor . Som med alla medicinska åtgärder , finns det fortfarande faror och inblandade överväganden . Det finns till exempel en risk för brännskador. Laserkirurgi bör användas i kombination med traditionella scaling och root hyvling .

Potentiella

Eftersom lasern kirurgiska ingrepp har visats att vända den skada tänder och ben från tandlossning , är dess potential lovande . Möjligheten att spara tänder , tandkött och ben skulle förbättra den allmänna hälsan i munnen och livskvaliteten för många .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.