laserbehandling för fläckar i synfältet

Årliga resor till ögonläkare är vanligt för de flesta amerikaner . Människor vet att träffa en ögonläkare regelbundet är det bästa sättet att få en tidig diagnos för eventuella problem du kan ha , innan de kan börja påverka din vardag . I vissa fall kan dock en person har ett problem och inte ens vet det förrän det är för sent . Sådana kan vara fallet med fläckar i synfältet

Förebyggande /Lösning

Det finns ingen helsäker sätt att undvika att få fläckar i synfältet, föreslår ögonläkare ta vitaminer som fungerar som antioxidanter , äta hälsosamt måltider och efter en hälsosam livsstil. Det finns dock ingen garanti för att göra alla dessa saker kommer att hålla dig från att utveckla fläckar i synfältet . Om du inte utveckla dem , vet att det finns ett sätt att behandla dem .

Identifiering

fläckar i synfältet kan påverka människor på ett par olika sätt . Ibland kommer den lidande vision vara helt blockerad . Detta gäller särskilt i svåra fall . Men i andra fall kan den sjuke se " floaters " i sin vision . Hursomhelst är det viktigt att vara kontrollerad av en läkare att se till att du inte lider av ett mer allvarligt tillstånd .

Behandling

Laserbehandling är ett vanligt sätt att behandla floaters . Floaters kan utvecklas på ett öga eller båda ögonen . Det är inte ett säkert sätt att utrota problemet , men om du anses en bra kandidat för operation , så kommer det troligen vara mer fördelaktigt för dig än traditionell ögonkirurgi skulle . Laserbehandling är mycket mindre invasiv än en vitrectomy ( operation som utförts för att ta bort floaters ) .

Första steg

Den läkare som utför laserbehandling börjar genom att utvidga patientens ögon . När eleverna har nått rätt procentsats av dilatation , läkaren normalt används en maskin som innehåller en Q laser switch YAG . Maskinen kommer att anpassas på rätt sätt så belysningen och syftar balkar korsar varandra i en vinkel , som mäter 150 grader .

Process

Läkaren kommer att fokusera strålen siktar på näthinnan och sedan flytta den bakåt , långsamt , för att fokusera på opaciteten . För patienter som endast behöver en behandling , använder läkaren en puls per brista . Varje session tar ca 20 minuter , men kan ta kortare tid , beroende på läkarens erfarenhet av att göra behandlingen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.