laserbehandlingar för retinopati

Enligt National Eye Institute , är diabetesretinopati den vanligaste diabetesrelaterad ögonsjukdom och är en ledande orsaken till blindhet i USA . Det finns två huvudtyper av diabetesretinopati som orsakar synbortfall , proliferativ diabetesretinopati och makulaödem .
med förekomsten av diabetes ökar för varje år , fler människor kommer att utveckla dessa ögonsjukdomar . Diabetes orsakar förändringar i blodkärlen i kroppen , och dessa förändringar leder till de problem som finns i både öga förhållanden . Laserkirurgi kan användas för att behandla båda villkoren

villkor

Diabetesretinopati orsakar förlust av synen på två olika sätt . I proliferativ diabetesretinopati , som är den mest avancerade formen (steg 4) av sjukdomen , onormala blodkärl utvecklas i ögat . Dessa blodkärl är ömtåliga och kan lätt gå sönder och orsaka blödningar i ögat och orsakar en synnedsättning . I makulaödem , orsaka läckande blodkärl svullnad i mellersta delen av näthinnan-den del som behövs för skarpa syn . I många patienter blir båda tillstånden existerar samtidigt och kan båda måste behandlas vid separata möten laserkirurgi .
laserkirurgi för att behandla både diabetesretinopati och makulaödem utförs på läkarmottagningen . Eleverna måste vara dilaterade för både laserbehandlingar och patienten måste sitta på lasern , lasern setup liknar en spaltlampa biomicroscope

PRP

Scatter laser behandling , även känd som panretinal fotokoagulation ( PRP ) , används . för proliferativ diabetesretinopati. Laserstrålen används för att orsaka små brännskador i periferin av näthinnan . Dessa bränner orsaka onormala blodkärl att krympa och försvinna . En konkurrera behandling innehåller mellan 1000 och 1200 laser fläckar och vanligtvis är klar i flera omgångar . Det tar några veckor för att blodkärlen helt krympa
En kontaktlins som hålls mot ögat används under laser . detta objektiv ger i utkanten av näthinnan i bättre fokus

Focal Laser .

för makulaödem , en så kallad teknik kontaktpunkt laserbehandling eller fotokoagulation är anställd . Tester utförs innan förfarandet för att visa läkaren exakt var den läckande blodkärl i gula fläcken . Under laserkirurgi , är de särskilda läckande fartyg som behandlats med laser för att täta dem och stoppa läckaget .
Focal laserkirurgi förfarandet är mer exakt än scatter laser behandling . Detta görs genom en kontaktlins liksom , det här objektivet hjälper förstora den mellersta delen av näthinnan så att läkaren kan behandla läckande blodkärl . Den svullnad i gula fläcken tar också tid att förbättra .

Risker

De främsta riskerna i samband med laserkirurgi för diabetesretinopati omfatta blinda fläckar från lasern brännskador . I scatter laser terapi , är de blinda fläckar som finns i det perifera seendet , efter fokus behandling , de är belägna i det centrala synfältet .
I allmänhet är dessa blinda fläckar är tillfälliga och patienten kommer inte att märka dem med tiden . Vissa personer kan märka en viss förlust av mörkerseende efter scatter laserkirurgi .

Förebyggande /Lösning

En framgångsrik laserkirurgi är vid behandling av diabetesretinopati och förhindra ytterligare förlust av synen, är denna behandling inte kan hämta vision som var tidigare förlorade på grund av diabetes . Detta faktum gör förebyggande av diabetes och stram förvaltning av diabetessjukdomen allt viktigare . Regelbundna synundersökningar är också viktiga för att hantera diabetesretinopati.
Ännu viktigare , eftersom det inte finns något botemedel mot diabetes , kan diabetesögonsjukdom inträffa när som helst i framtiden . Laserbehandlingar kan upprepas efter behov , men att detta inte riktigt de underliggande frågorna .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.