livmoderhalscancer diskbråck behandling

Ett diskbråck uppstår när skivor som dämpar ut ryggraden buktar eller brista . Även diskbråck kan hända var som helst i ryggraden , de är vanligast i ländryggen och nacke i ryggraden. Symtom på ett diskbråck inkluderar domningar och värk i nacke, skuldror och armar

Medicin

Det bästa sättet att kontrollera smärta i samband med ett diskbråck är genom att ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel . Eftersom smärtan är orsakad av den inflammerade skivan och nöp nerver runt den , minska inflammationen kan också minska påtryckningar på nerven . För människor i allvarliga smärta, steroider ibland ut . Använda steroider är bara en kort tid svara på eftersom långvarigt bruk kan ha dåliga effekter på hälsan .

konservativ behandling

Läkare rekommenderar konservativ behandling av cervikal diskbråck innan du rusar in på operation . Den första rekommendationen är motion och sjukgymnastik. Dessa övningar stärker tillbaka och ta tryck från inflammerade skivan . Sätta huvudet i dragkraft hemma minskar också påtryckningar på skivan . Läkare rekommenderar också upphör med sin verksamhet som kommer att orsaka spänningar på baksidan som sport och tunga lyft . Ibland användningen av ett nackskydd är bra också.

Läkare

Besök på en kiropraktor eller osteopat för spinal manipulation kan också vara till hjälp . Patienter bör undvika hög hastighet manipulation eftersom det kan förvärra tillståndet . Osteopater kan vara till hjälp i utarbetandet av dysfunktioner i lederna . Kiropraktorer kan inte skriva ut medicin eller operera , så ser en lång rad läkare kan hjälpa till på olika sätt . Ibland injektioner av epidural steroider kan vara effektivt vid inte bara begränsat smärta , men också att minimera inflammation .

Kirurgi

Om smärtan från en cervikal diskbråck varar sex till 12 veckor , kan din läkare välja operation . Dessa förfaranden är vanliga och ofta framgångsrikt . Det finns över ett 95-procentigt framgång på att minska smärta efter operation . Det finns många typer av operationer kan läkaren utföra. Den ena är en främre livmoderhalscancer discectomy och steloperation där skivan tas bort och ryggraden smält samman . Andra alternativ är samma förfarande utan fusion eller en bakre cervikal discectomy .

Komplikationer

Trots operation för ett diskbråck livmoderhalscancer skiva är vanligt , det finns några bieffekter att vara medveten om . Det kan finnas skador på luftstrupen . Heshet kan resultera i ett par månader efter skador på struphuvudet . Ibland läkare kommer att gå tillbaka i och re- säkring ryggraden . Ibland finns det skador på ryggraden eller nerver . Den mest allvarliga komplikationer inträffar mindre än 1 procent av tiden och en sekundär förfarande ( re- fusion ) är ibland nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.