om LASIK öga kirurgi

Förkortningen LASIK står för Laser-Assisted In Situ keratomileusis . LASIK öga kirurgi är en av flera oftalmologisk förfaranden för att förbättra synen hos personer med vissa typer av synproblem , som långsynthet och närsynthet . Om de utförs på rätt sätt , verksamheten vanligtvis eliminerar behovet av att bära korrigerande linser eller glasögon , vilket kan öka livskvaliteten betydligt

Funktion

Hornhinnan är ett tunt, genomskinligt membran ligger över elev och iris längst fram i ögat . Det bidrar till att skapa bilder på näthinnan bakom ögat genom refraktion , vilket innebär att fokusera ljus noggrant så att den böjs och träffar näthinnan på rätt sätt .
När hornhinnan och ögat inte är perfekt formad , oförmågan att fokusera ljus på rätt sätt leder till tre huvudtyper av vision oegentligheter kallade brytningsfel : förvrängd syn ( astigmatism ) , långsynthet ( hyperopi ) och närsynthet ( myopi ) . LASIK öga kirurgi , en typ av brytningsfel kirurgi , använder laser för att permanent omforma hornhinnan och förbättra sin förmåga att fokusera-eller bryter-ljus på rätt sätt, vilket kommer tydligare vision .

Förfarande

Innan LASIK startar öga kirurgi , är ögondroppar tillämpas på patientens öga för att bedöva den och ett lock spekulum används för att hålla ögat öppet . Kirurgen använder då antingen ett blad som kallas en mekanisk microkeratome eller en apparat som kallas laser keratome att skära en flik i hornhinnan som gör henne att vika tillbaka och nå området i mitten av hornhinnan , som kallas glatta som kräver omformning .
Därefter använder kirurgen ett datoriserat laser för att släppa ut pulser förflyktigats den relevanta delen av de celler att ändra sin form . Efteråt återvänder hon luckan till rätt position , där det läker utan ytterligare manipulation , tack vare ett öga sköld sliten för skydd . Operationen tar ca en halvtimme , men det tar flera månader för patientens öga att helt läka och för visionen att bli stabil .

Risker

Risker med LASIK öga kirurgi inkluderar astigmatism ( dimsyn på grund av ojämnt bort vävnad ) , overcorrections ( laser tar bort mer vävnad än nödvändigt ) , undercorrections ( lasern tar bort otillräcklig vävnad få fram klarare syn ) , torra ögon, och frågor klaff ( komplikationer i samband med den vikta luckan, som svullnad och infektion) . Andra problem är syn -relaterade problem , inklusive bligar eller halos runt objekt som är ljusa , dubbelseende , och dålig syn på natten . Dessa problem är ofta korrigeras med ytterligare operation eller lösningar som ögondroppar .

Varning

Patienterna har vanligen dimsyn omedelbart efter LASIK öga kirurgi och en brännande eller kliande känsla som kan provocera dem att gnugga sina ögon . Det är viktigt att inte gnugga ögat som blev opererad , men eftersom det kan röra luckan , hindrar det från att läka och kräver ytterligare behandling. Obehaget brukar försvinna efter ca 3 dagar .

Överväganden

LASIK öga kirurgi inte kan vara ett bra alternativ av flera skäl förutom hälsofrågor . Till exempel , det finns ingen långsiktig historisk data för att fastställa sannolikheten för vissa komplikationer uppstår , kan kostnaderna bli för höga eftersom många sjukförsäkring planer inte täcker förfarandet , och vissa yrkesgrupper förbjuda anställda från att genomgå refraktiv kirurgi . Transaktionen inte är godkänt för patienter yngre än 18 år .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.