om deep brain stimulation för Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom (PS ) är klassat som en kronisk och progressiv rörelse störning . Dopamin är en kemisk produceras av vissa celler i kroppen ( substantia nigra ) . På grund av brist på dopamin i hjärnan som uppstår när substantia nigra gå " OBERÄKNELIG " och dör , människor som har Parkinsons utvecklar onormala rörelser och samordning genom deras kroppar . Mediciner kan användas för att styra några av skakningar och stelhet som är vanliga symtom , men ibland droger inte är tillräckliga . Deep brain stimulation , DBS eller , är en typ av operation som är en effektiv behandling för vissa patienter med Parkinsons sjukdom

Historia

Kirurgisk behandling har funnits för Parkinsons sjukdom i mer än ett halvt sekel , beroende på Parkinsons sjukdom Foundation . Pallidotomy och thalamotomy , två förfaranden som dödar celler i hjärnan som i praktiken skapa några av symtomen vid Parkinsons sjukdom , har praktiserats sedan 1950-talet . I början av 1990-talet blev djup hjärnstimulering ett annat alternativ. En fransk läkare som heter Alim-Louis Benabid levererade elektrisk stimulering till en patients hjärna i stället för att förstöra celler , och insåg att i processen , var patientens skakningar avslutas . DBS förfarande godkändes av FDA under 1997 och 2002 för behandling på en sida och båda sidorna av hjärnan , respektive .

Kandidatur

Parkinsons sjukdom drabbar varje person annorlunda , med ett brett spektrum av symptom . Vissa patienter upplever det som kallas primära motoriska symtom , bland annat skakningar, stelhet i musklerna och en långsammare rörelse , kallad bradykinesi . Andra kan uppleva sekundära symptom såsom sluddrigt tal , svårigheter med finmotoriken , och en förlust av ansiktsuttryck . Parkinsons också kan påverka kognitiv funktion. Deep brain stimulation är mest effektiv för dem som upplever darrningar och som inte visar kognitiva symptom som demens . Idealiska kandidater för DBS kommer att ha försökt läkemedelsterapi och sett att deras kroppar svarar på ett läkemedel som kallas L-dopa, men kanske inte sett några resultat med andra läkemedel. Beslutet att behandla Parkinsons sjukdom bör göras gemensamt av patienten och hans neurolog .

Förfarande

Under deep brain stimulation operation, kommer kirurgen använda MRI-tekniken för att hitta den " riktade regionen " i hjärnan som producerar den symtomen vid Parkinsons . Så många som fyra elektroder placeras i målet regionen genom en öppning som skapas i patientens skalle . Elektroderna drivs av en generator enhet , kallas IPG , som sätts subkutant i patientens bröstkorg , nära nyckelbenet . IPG innehåller en lång batteritid som skickar elektriska impulser till hjärnan , vilket i sin tur hjälper funktionskontroll motor . Batteriet är oftast inte aktiveras förrän sju dagar efter operationen.

Recovery

DBS utförs medan patienten är vid medvetande och under lokalbedövning , så att kirurgen kan följa symtom och se till att elektroderna placeras i rätt område . Vissa personer med Parkinsons kan uppleva en huvudvärk efter operationen , främst från bär huvudet ram som tillåter läkare att utföra förfarandet . Återhämtning kan variera , men de flesta stanna på sjukhuset i två till tre dagar efter att ha fått DBS . Parkinsons symtom kan lugnare vid denna tid , men patienten kan känna sig mycket trött för ett par dagar . Patienterna ska schemalägga en uppföljning utnämning att ta bort deras sömmar och ha IPG batteriet aktiveras-. ett mindre kirurgiskt ingrepp som kan orsaka lindrig smärta

Utfall

Resultatet och den långsiktiga effektiviteten av DBS beror på individens allmänna hälsa-både fysiskt och psykiskt . IPG batterier kan pågå i tre till fem år och behöver bytas ut vid den tidpunkten, men resultatet av deep brain stimulation kan överleva dessa förutsägelser . Den Parkinsons stiftelse rapporterar att studier visar att DBS har en positiv effekt på skakningar och andra symtom i fem år eller längre i många fall . Jaslok sjukhus och Research Center i Mumbai , Indien , rapporterar att av de 20 DBS som utförs på sjukhuset i en två- årsperiod var de patienter kan minska sin medicinering nivåer betydligt på grund av en minskning i symptom på upp till 70 procent .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.