om gastric bypass

För människor som är feta , är gastric bypass operation ett sätt för dem att förlora vikt krävs för att leva ett hälsosamt liv. Denna operation är en stor medicinsk åtgärd som har många överväganden . Det är av avgörande betydelse för patienten och hans familj för att förstå de överväganden innan han beviljas tillträde till sjukhuset för förfarandet

före det kirurgiska ingreppet

När en patient går till en kirurg för en konsult om gastric bypass , kommer hon att ge kirurgen en utförlig medicinsk historia . När det är gjort , kommer kirurgen lägger vanligtvis henne på en strikt diet fram till operationen datum . Detta tjänar tre syften . Första ger det patienten en inblick i att äta efter operationen. För det andra hjälper det henne att gå ner i vikt innan operationen eftersom varje kilo förlorade gör operationen säkrare . Slutligen , om hon följer planen , visar det kirurgen att hon menar allvar med att förlora vikt . Om patienten inte ner i vikt eller inte försöka följa planen , får kirurgen avbryta operationen .

under operation

När patienten är under narkos för operation , är ett rör som förs i näsan och träs genom mag-tarmkanalen i magen . Innehållet sugs ut . Kirurgen kommer sedan klippa magen att göra en ny mage påse som är betydligt mindre . Den nasala röret kommer sedan att placeras i den nya påsen till sug någon galla eller vätskor ur magen medan klammer börja läka . Detta är oftast bort inom kort efter operationen. Ibland är ett andra röret placeras i påsen på utsidan av buken , där den kommer att stanna i 4 till 6 veckor .

Sjukhusvistelse

En sjukhusvistelse på 3 till 5 dagar är oftast allt som behövs efter gastric bypass operation . Men om det finns komplikationer efter operationen , inklusive infektion eller instabila vitala funktioner kan stanna längre. Under din tid på sjukhuset , kommer du att övervakas mycket noga. I de flesta fall kommer du att få kostrådgivning för att lära dig rätt kostvanor för att minimera några av de biverkningar av operationen .

Biverkningar av Gastric Bypass

Förutom att förlora vikt , det finns andra biverkningar bör du vara redo för . Kräkningar, illamående , torr hud, trötthet , håravfall och ömhet är vanliga efter en gastric bypass . På sikt bör dessa biverkningar försvinner . Men om de verkar bli sämre eller om de varar längre än 3 månader , bör du kontakta din läkare .

varningar

Det finns mycket allvarliga biverkningar av gastric bypass att patienten och dennes medhjälpare får vara medvetna om . Om något av dessa symtom uppenbart , är en resa till akuten i ordning. Blodproppar i benen kan förekomma . Dessa är signaleras genom hot , smärtsamma fläckar i benet . Dumpning är ett tillstånd som kräkning omedelbart efter att ha ätit . En resa till ER är i sin ordning om det händer dig för två måltider i rad . Dehydrering är möjligt , präglas av klibbig hud och slöhet . Och , vilket är fallet med en större operation, är döden en möjlighet . Detta sker oftast som ett resultat av en anestesi reaktion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.